Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ. Ρεθύμνης (ΦΩΤΟ)

rethimno.esperinos-4

Σύμφωνα με τη λειτουργική παράδοση που ακολουθείται επί πολλές σειρές ετών στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, 12ης Απριλίου 2015, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Προηγήθηκε η Εναρκτήρια Αναστάσιμη Ακολουθία («Ενάτη του Πάσχα») στον Ιερό Ναό της Κυρίας των Αγγέλων πόλεως Ρεθύμνης («Μικρή Παναγία»), όπου προσήλθαν οι Αρχές της πόλεως, κληρικοί και πλήθος πιστών.

Στη συνέχεια, σχηματίστηκε πανηγυρική λιτανευτική πομπή, η οποία, με επικεφαλής τον Επίσκοπό μας, κατευθύνθηκε, δια των οδών Αραμπατζόγλου, Παλαιολόγου και Αρκαδίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου («Μεγάλη Παναγία»).

Εκεί τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, κατά τον οποίο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και αναγνώσθηκε το Ιερό Ευαγγέλιο στις εξής γλώσσες: ελληνική, λατινική, ρωσική, αγγλική, αραβική, αλβανική, γερμανική και ρουμανική.

Επίσης το Ευαγγέλιο αποδόθηκε μουσικά στο λεγόμενο «ηρωικό εξάμετρο» από καλλίφωνους ιερείς της Μητροπόλεώς μας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Επίσκοπός μας, οι Αρχές, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στο παρακείμενο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε η ευλόγηση των πασχαλινών ωών και η διανομή τους στους πιστούς.

rethimno.esperinos-1

rethimno.esperinos-2

rethimno.esperinos-3

rethimno.esperinos-5

rethimno.esperinos-6

rethimno.esperinos-7

rethimno.esperinos-8

rethimno.esperinos-9

rethimno.esperinos-10

rethimno.esperinos-11

rethimno.esperinos-12

Εμφανίσεις: 18844
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!