«Η ζωή εν τάφω» στην Κίσαμο

kisamos-5

Χιλιάδες λαού κατέκλυσαν τις Ενορίες της πόλεως της Κισάμου κατά την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής, τόσο κατά τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως, όσο και κατά την Ακολουθία του Επιταφίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου τέλεσε, το πρωί της Μ. Παρασκευής τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως εις τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, νωρίς δε το απόγευμα εις την Ιερά Πατριαρχική Μονή Οδηγήτριας Γωνιάς.

Της Ακολουθίας του Επιταφίου χοροστάτησε εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και εν συνεχεία λιτάνευσε τον Επιτάφιο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού, μετά των άλλων Επιταφίων των τριών Ενοριών της Κισάμου. Παρά το δριμύ ψύχος και τον δυνατό αέρα χιλιάδες πιστών ακολούθησαν την περιφορά των Ιερών Επιταφίων και έψαλλαν τα Εγκώμια υπό τους ήχους της μουσικής μπάντας της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Κισάμου.

Στην κεντρική πλατεία της Κισάμου, όπου αναπέμφθηκε δέηση, ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος χαιρέτησε τον πιστό λαό, σημειώνοντας: «Οι ενώσεις άθεων, όπως αποκαλούνται, ζώντας μέσα στο σκοτάδι και μη μπορώντας να αντέξουν το Ανέσπερο Φως που και πάλι θα ανατείλει εκ του Κενού Μνημείου, ως την μόνη ελπίδα, αλήθεια και χαρά ζωής, φρίττουν και λυσσομανούν διαμαρτυρόμενοι ότι δεν θα πρέπει να μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Πατρίδα μας, για λόγους οικονομικούς. Τι τραγωδία αλήθεια! 20 και πλέον αιώνες μετά την Σταύρωση και Ανάσταση του Χριστού μας, και τώρα και πάντοτε, οι φαρισαίοι και υποκριτές των καιρών μας κόπτονται δήθεν για το καλό της Πατρίδας. Ας μάθουν λοιπόν όλοι αυτοί πως αυτός ο τόπος, αυτή η Πατρίδα είναι ποτισμένη, θρεμμένη και γαλουχημένη με το Αίμα των Αγίων προγόνων και ηρώων της πίστεως και του Γένους μας και πως Χριστός και Ελλάδα συμπορεύονται αιώνες τώρα. Ας μάθουν πως δεν θα τους επιτρέψουμε να αλώσουν και αλλοτριώσουν την πίστη μας, τα ιερά και όσια μας, τα σύμβολα και τα ιδανικά μας. Στο πείσμα των ανά των αιώνων σταυρωτών ο Θεός της αγάπης, της Αποκαλύψεως και της ζωής και πάλι θα αναστηθεί, χαρίζοντας «ζωή χαρισάμενος», Καλή Ανάσταση», κατέληξε ο Σεβ. Μητρολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, δίδοντας τον λόγο στον Δήμαρχο Κισάμου, ο οποίος απεύθυνε τον δικό του χαιρετισμό. Επιστρέφοντας από την περιφορά ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου προκατόχου του κυρού Ειρηναίου, ο οποίος ευρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού.

kisamos-1

kisamos-2

kisamos-3

kisamos-4

kisamos-5

Εμφανίσεις: 13583
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!