Ενα μοναδικό έθιμο στα Ανώγεια

2

Ο καιρός ήταν ιδανικός σήμερα Κυριακή του Πάσχα κατά την περιφορά των Σταυρών της Αναστάσεως όλων των ενοριών προς τις υπόλοιπες εκκλησίες. Όλες οι πλατείες του χωριού ήταν κατάμεστες, ενώ «στερμενιές» στήθηκαν από νωρίς σε πολλά σοκάκια του χωριού όπου οι Ανωγειανοί έψηναν το παραδοσιακό οφτό αρνί.

Η Άνοιξη ήρθε με την Ανάσταση του Χριστού και οι πιστοί απόλαυσαν μετά από ένα βαρύ χειμώνα τόσο την ελπίδα που δίνει το μήνυμα των Εορτών όσο και τον ήλιο που εμφανίστηκε και έλουσε σήμερα όλο το χωριό.

Για τα μηνύματα του Πάσχα μίλησε και ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης ο οποίος μετά την περιφορά του Σταυρού στο χωριό μίλησε στο κατάμεστο Μεϊντάνι στον κόσμο αναφέροντας τα εξής:

”Αγαπητοί ενορίτες και αγαπητοί φίλοι μουσαφίρηδες του χωριού μας.

Μαζί με την Ανάσταση του Κυρίου μας ευχόμαστε να έρθει και η αληθινή Ανάσταση σε αυτόν εδώ τον τόπο που κουβαλάει το Σταυρό του μαρτυρίου και ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Όλοι μαζί οφείλουμε ενωμένοι να παλέψουμε και να νικήσουμε τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες που μας έχουν κυκλώσει. Διαφορετικά οποιοσδήποτε άλλος δρόμος οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Ο Λαός προσδοκά την δική του Ανάσταση και αυτή θα έρθει μόνο αν ήμαστε μονιασμένοι και αγωνιστούμε ενάντια σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία ,ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τη χώρα μας σε ένα προτεκτοράτο ,σε μια εξαρτημένη Χώρα.

Επειδή τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι πολλά οφείλουμε να τα μελετούμε και να τα ακολουθούμε και όταν πρέπει να τα εφαρμόζουμε .

Χρόνια πολλά Καλή Ανάσταση σε όλους.

Εμφανίσεις: 20318
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!