Πάσχα στην Κίσαμο (ΒΙΝΤΕΟ)

kisamos-1

Η λαμπροφόρος Ανάστασης του Κυρίου μας εορτάστηκε, μεγαλοπρεπώς, και στην Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας εις τον Ι. Μητροπολιτικό, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Εκατοντάδες πιστών μετείχαν της Ακολουθίας της Αναστάσεως και έψαλλαν το <<Χριστός Ανέστη», αρκετοί εκ των οποίων παρέμειναν και στην Θεία Λειτουργία και μετείχαν στο Ποτήριο της Ζωής.

Τον Εσπερινό της Αγάπης τέλεσε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος στο Πατριαρχικό, ιστορικό Μοναστήρι Παναγίας Γωνιάς, με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφερείας Ανατολικής Κισάμου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού αναγνώσθηκε το Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες και η Πατριαρχική Απόδειξης επι τω Αγίω Πάσχα, εψάλει δε η φήμη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Εσπερινός κατέκλεισε με τον ασπασμό της αγάπης και την διανομή των καθιερωμένων πασχαλινών αυγών και τσουρεκιών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στο Πασχάλιο μήνυμα του σημείωσε: «Στους χαλεπούς, απέλπιδες και μεταβαλλόμενους καιρούς μας, όπου βασιλεύουν τα ποικίλα σκοτάδια των ημερών και καρδιών, πόσο αφήνουμε το Ανέσπερο Φως της Αναστάσεως να πλημμυρίσει και φωτίσει τον νου, την σκέψη και την καρδιά μας; Πόσο, αληθινά, έχουμε συνειδητοποιήσει την σημασία και αξία που αποκτά το μέγα ετούτο μυστήριο και γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας, ιδιαίτερα στην ζοφερή και αδιέξοδη-αλύτρωτη καθημερινότητα μας; Με τον Νεοέλληνα να μοιάζει μετέωρος κοινωνικά, χωρίς πυξίδα αξιών, ιδανικών και πιστεύω; Με τα παιδιά μας να γαλουχούνται σε μια κοινωνία ξεθωριασμένη από πρότυπα και αξίες ζωής, λαχταρώντας την ζωή από ένα κόσμο που αργοπεθαίνει και αναζητώντας στην κοιλάδα των δακρύων την χαρά; Για πόσους από εμάς η Ανάσταση του Χριστού γίνεται εφαλτήριο για ένα πιο δίκαιο και ειρηνικό κόσμο; Για μια πιό ανθρώπινη και ποτισμένη από το πνεύμα της αλληλεγγύης κοινωνία; Για ένα αιώνιο, διαχρονικό Πάσχα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

kisamos-2

kisamos-3

kisamos-4

kisamos-5

Εμφανίσεις: 15939
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!