Μεγάλη Παρασκευή στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

xania-1

Σε κλίμα συγκίνησης, με τις καμπάνες πένθιμα να κτυπούν και τις σημαίες μεσίστιες να κυματίζουν στον συννεφιασμένο ουρανό των Χανίων, τελέστηκαν την Μεγάλη Παρασκευή οι Ιερές Ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών, ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως και η κορύφωση του Θείου δράματος με την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και τη περιφορά του Επιταφίου στην Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τέλεσε νωρίς το απόγευμα την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Νοσοκομειακό Ναό του Αγ. Γεωργίου στις Μουρνιές, παρουσία πλήθους πιστών, νοσηλευομένων, συγγενών ασθενών που κάποιοι από αυτούς φιλοξενούνται και στους ξενώνες της Μητροπόλεως μας '' Θαλπωρή'', καθώς και προσωπικού του νοσοκομείου, όπου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Νοσοκομειακού Ναού Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη και τον υπεύθυνο ιερέα Πρωτ. Σταύρο Κατσιγαράκη, φρόντισαν επιμελώς το στόλισμα του Επιταφίου από την προηγούμενη ημέρα.

Στο Γηροκομείο Χανίων την ίδια ώρα τέλεσε για τους ανθρώπους την τρίτης ηλικίας την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης μαζί με τον οικείο εφημέριο της περιοχής π. Βασίλειο Γκάτση παρουσία της Βουλευτού Χανίων κ. Βάλιας Βαγιωνάκη και σύσσωμου του διοικητικού προσωπικού του Γηροκομείου Χανίων.

Το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου παρουσία εκπροσώπων πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας της πόλεως.

Ακολούθησε η έξοδος του Επιταφίου με την συνοδεία της μπάντας του στρατού να παίζει πένθιμα και άντρες των ενόπλων δυνάμεων με τα όπλα υπομάλης να τον συνοδεύουν με αργό βηματισμό.

Ο Επιτάφιος πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, κρατώντας τον άντρες ντυμένοι με παραδοσιακές κρητικές στολές, ενώ πλήθος πιστών ακολουθούσε με αναμμένες λαμπάδες, ψάλλοντας όλοι μαζί την Ζωή εν Τάφω, δίνοντας έτσι ένα ξεχωριστό τόνο στο διάβα του Επιταφίου συμμετέχοντας παράλληλα προσευχητικώς στην κορύφωση του Θείου Δράματος.

xania-2

xania-3

xania-4

xania-5

xania-6

xania-7

xania-8

xania-9

xania-10

xania-11

xania-12

xania-13

xania-14

Εμφανίσεις: 14947
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!