Εφτά τόνους τρόφιμα διένειμε η Ι.Μ. Σητείας

sitio-1

Διανομή τροφίμων κατά την Μεγάλη Εβδομάδα πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας με σκοπό να μη λείψει από κανένα σπίτι της Μητροπολιτικής περιφέρειας τα αναγκαία για το Πασχαλινό τραπέζι.

Ειδικότερα σε συνολικά 600 οικογένειες με περίπου 1.600 άτομα, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, διαμοιράσθηκαν, δια μέσου των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, δύο (2) τόνοι κρέας χοιρινό, δύο (2) τόνοι ρύζι, ένας (1) τόνος παξιμάδι, 10.000 αυγά και 3.200 γιαούρτια.

Και αυτά τα είδη τροφίμων διανέμονται δωρεάν με πρόνοια του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, στο πλαίσιο της υπογραφείσας 1ης Προγραμματικής Συμβάσεως για το πρόγραμμα επιχορήγησης σίτισης αστέγων μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Κρήτης, το οποίο υλοποιείται σταδικά στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης με δαπάνες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης του πρ. Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και με φορέα υλοποίησης τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας Κρήτης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ».

Η παραλαβή των προϊόντων από τους Εφημερίους και μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων έγινε τη Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου από την αίθουσα του Ιερού Ναού Γεωργίου πόλεως Σητείας για τις Ενορίες της ευρύτερης περιοχής της Σητείας και τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου από την αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής για τις Ενορίες της περιοχής Ιεράπετρας και Μακρύ Γιαλού, με την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου.

Η επιλογή των συντοπιτών μας, που λαμβάνουν τα κατά περιόδους προς διανομή προϊόντα διατροφής από την τοπική Εκκλησία, γίνεται από τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως που γνωρίζουν άμεσα τις πραγματικές ανάγκες των Ενοριτών τους και τις οικογένεις που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.

sitio-2

Εμφανίσεις: 12772
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!