Κυριακή των Βαΐων στην Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

kidonias.bagia-1

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια όπως ταιριάζει στην σημερινή χαρμόσυνη ημέρα θριαμβευτικής υποδοχής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η καθιερωμένη τελετή της Κυριακής των Βαΐων στο βαγιοπλούμιστο Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στον Αλικιανό Χανίων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, συμπροσευχούμένων του οικείου εφημερίου Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκη, του π. Εμμανουήλ Σκαλίδη, του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη και πλήθους Χριστεπώνυμου Εκκλησιάσματος.

Μία από τις πιο ομορφοστόλιστες εκκλησίες με βάγια, κρατώντας την παράδοση κάθε χρόνο, είναι η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στον Αλικιανό Χανίων τόνισε ο Σεβασμιώτατος, συγχαίροντας γι'αυτό το αποτέλεσμα τον π. Εμμανουήλ και τους ενορίτες του.

Μπαίνουμε στο κλίμα του Θείου Δράματος, ξεκινάμε με τα βάγια της υποδοχής του Κυρίου μας, καταλήγουμε στον Σταυρό και βλέπουμε την Ανάσταση.

Μία πορεία που μας βοηθάει τις Άγιες ετούτες ημέρες να σκεφτούμε πόσο μπορούμε να αλλάξουμε και να αποδεσμευτούμε από την μάστιγα της αμαρτίας, την μάστιγα του φθόνου και των παθών μας.

Συμπορευόμενοι στα βήματα του Κυρίου μας, αυτές τις ημέρες μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη μας.

Εκείνος σταυρώθηκε για τις δικές μας αμαρτίες και εμείς συνεχίζουμε να πράττουμε την αμαρτία.

Αυτές οι ημέρες που έρχονται είναι ημέρες προσευχής και περισυλλογής.

Είθε να αλλάξουμε και να κάνουμε ότι έκανε και Εκείνος για όλους εμάς.

Είθε να σταυρώσουμε τις αμαρτίες μας και να βιώσουμε την ψυχική Ανάσταση μαζί Του, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του.

kidonias.bagia-2

kidonias.bagia-3

kidonias.bagia-4

kidonias.bagia-5

kidonias.bagia-6

kidonias.bagia-7

kidonias.bagia-8

kidonias.bagia-9

kidonias.bagia-10

Εμφανίσεις: 13688
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!