«Φθάσαντες πιστοί το σώτηριον Πάθος»

IMG 4909a

Το τίτλο αυτό έφερε πνευματική εσπερίδα που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κίσαμο, όπου επιχειρήθηκε να ερμηνευθεί, μέσα από Κείμενα και  Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, η πορεία προς το Εκούσιον Πάθος και την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Ύμνους απέδωσε η πολυπληθής χορωδία Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, ενώ σε κείμενα της Μ. Εβδομάδος αναφέρθηκε η  φιλόλογος κ. Βασιλική Αλεξανδράκη, κάνοντας αναφορά σε ένα σύντομο ιστορικό των επερχομένων Αγίων ημερών της πίστεως και ευσεβείας μας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της πνευματικής αυτής εσπερίδας, σημείωσε: «Η συμμετοχή μας, πιστεύουμε, στην όμορφη και κατανυκτική αυτή εσπερίδα συντελεί στο να  βοηθήσει όλους μας στο άνοιγμα των καρδιών μας και στην προσέγγιση των γεγονότων της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, καθώς καλούμεθα να συνοδοιπορήσουμε με τον ερχόμενο προς το Εκούσιο Πάθος  Κύριο μας, να αφουγκραστούμε τους αλλαλήτους στεναγμούς της καρδίας Του και να γίνουμε μέτοχοι και συμμέτοχοι του Πάθους και της Αναστάσεως Του.

Για τούτο «σιγησάτω πάσα σάρξ βροτεία», ας σταματήσουν, τουλάχιστον τις ημέρες αυτές, οι αργολογίες και πολυλογίες μας, οι ακατάσχετες φλυαρίες μας, και ας γίνουμε οι Κυρηναίοι της Σταύρωσης, για να μπορεί η εθελούσια θυσία του Κυρίου μας, η πορεία Του προς τον Γολγοθά και η Ανάσταση Του, να σημάνει και την απαρχή της προσωπικής μας ανάστασης και ανάτασης, που τόσο έχομε ανάγκη ως πρόσωπα, ως κοινωνία, ως Έθνος», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ανακοινώνοντας ότι η ίδια εκδήλωση θα επαναληφθεί και εις την Επαρχία Σελίνου της Ι. Μητροπόλεως και ευχόμενος καλή Αγία Εβδομάδα, Καλή Ανάσταση.

IMG 4887a

Εμφανίσεις: 22652
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!