Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

ofikio-9

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα όπως αρμόζει άλλωστε στο πνεύμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Κυδωνίας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Κάτω Γαλατά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχουμένων Κληρικών της Μητροπόλεως και ευσεβών προσκυνητών.

Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος επιβράβευσε το ζήλο προς την λειτουργική ζωή, την θυσιαστική αγάπη προς την Εκκλησία και την ποιμαντική φροντίδα προς τον λαό του Θεού, του οικείου εφημερίου π. Γεωργίου Σεργάκη, απονέμοντας του το οφίκιο του Πνευματικού.

Ο π. Γεώργιος είναι ένας ιερέας φιλομαθής, ενάρετος και ευλογημένος κληρικός, ένας άνθρωπος που συνδέει και ενώνει με πνεύμα αγάπης τους ανθρώπους τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Ταυτόχρονα με τα χαρίσματα τα οποία διαθέτει γνωρίζει και συνδυάζει την παράδοση, την πίστη και όλα εκείνα τα οποία χρειάζονται, έτσι ώστε να δώσει σε όλους την δυνατότητα να γνωρίσουν ποια είναι η Εκκλησία μας και η Ορθοδοξία μας.

Αντιφωνώντας την συγκινητική και καρδιακή προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου, ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε τον κ. Δαμασκηνό, τον Πρωτοσύγκελλο, τον πνευματικό του, Πρωτ. Σπυρίδωνα Κουφό, την πρεσβυτέρα του, καθώς και όλους τους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στην χαρά και στην ευθύνη που του ανάθεσε η Τοπική Εκκλησία.

Μετά την τέλεση της χειροθεσίας ακολούθησε σύντομη αλλά ουσιαστική και καρποφόρα ομιλία από τον Οσιολογιώτατο Γέροντα Νίκωνα τον Νεοσκητιώτη.

ofikio-1

ofikio-2

ofikio-3

ofikio-4

ofikio-5

ofikio-6

ofikio-7

ofikio-8

ofikio-10

Εμφανίσεις: 33310
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!