Επετειακή εκδήλωση για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο Α΄ (ΦΩΤΟ)

dimitrios-2

ΚΙΣΣΑΜΟΣ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Εκδήλωση για τα εκατό χρόνια από την γέννηση του αγγελιοφόρου της αγάπης και της καταλλαγής του Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Δημητρίου Α΄, πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης της Ι.Μ. Κισάμου.

Συγκεκριμένα η εκδήλωση με τίτλο "Η Ιερά Πορεία Αγάπης, Ειρήνης και Ενότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου" πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας μετά το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ανέγνωσε τον χαιρετισμό του Πατριάρχη και στη συνέχεια κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης.

Αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ο οποίος ευχήθηκε να είναι πετυχημένη η εκδήλωση, και συνεχάρη όλους όσου συνέβαλαν για την άριστη διεξαγωγή της.

"Δοξάζω τον Θεό που γνώρισα τον μακαριστό Πατριάρχη Δημήτριο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Κλείνοντας εξήρε το τρίτομο έργο του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, το οποίο χαρακτήρισε λαμπρό, επίπονο και μεγάλη ευλογία για την Εκκλησία.

Στη συνέχεια ακολουθήσαν εισηγήσεις από τον Μητροπολίτη Πέτρας κ. Νεκτάριο, του Ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Βασιλείου Γιούλτση, του Γεν. Διευθυντή της ΟΑΚ κ. Κωνσταντίνου Ζορμπά, του Προηγούμένου της Ι.Μ. Ιβήρων κ. Βασιλείου Γοντικάκη και τέλος του Σεβ. Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος.

dimitrios-1

dimitrios-3

dimitrios-4

dimitrios-5

dimitrios-6

dimitrios-7

dimitrios-8

dimitrios-9

dimitrios-10

dimitrios-11

dimitrios-12

dimitrios-13

dimitrios-14

dimitrios-15

dimitrios-16

dimitrios-17

dimitrios-18

dimitrios-19

dimitrios-20

dimitrios-21

dimitrios-22

SAM 9894

SAM 9899

SAM 9902

Εμφανίσεις: 47185
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!