Τα Χανιά εόρτασαν την Προστάτιδά τους (ΦΩΤΟ)

xan1

Πανηγυρικά και με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό της πόλεως μας, την παραμονή και ανήμερα της εορτής.

Ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτές οι εορτές, αυτές οι αργίες δεν πρέπει να αποτελούν για τον πιστό ημέρες ξεκούρασης, αλλά αντίθετα πρέπει να αποτελούν αφορμές για περισυλλογή, για περίσκεψη.

Η Εκκλησία μας τοποθετεί αυτές τις εορτές στο εορτολόγιον, όχι για να δώσει μία ανάπαυλα στην καθημερινότητα, μία ευχάριστη παρένθεση στις δυσκολίες της ζωής που αντιμετωπίζουμε, αλλά για να προβληματιστούμε και να αδράξουμε ένα πνευματικό προσανατολισμό για την σωτηρία μας. Αυτές οι εορτές είναι ευκαιρίες μετάνοιας, ευκαιρίες εξομολογήσεως.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού συμπροσευχουμένων πλήθους κληρικών και Χριστεπώνυμου πληρώματος, ανάμεσα του πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων του τόπου μας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονας, αναφερόμενος στο θεολογικό μήνυμα της θεομητορικής αυτής εορτής και στην σχέση και παράλληλη έμπνευση που αποτελεί η Υπέρμαχος Στρατηγός, Παναγία μας, για τις ένοπλες δυνάμεις.

Ένας σύνδεσμος, μία πηγή έμπνευσης και θάρρους που σε συνδυασμό με την ορθόδοξη πίστη οπλίζει τις καρδιές με ελπιδοφόρα δύναμη, να ανταποκριθούν ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της εικόνος της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, ενώ έξω από το Δημαρχείο Χανίων τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας.

Μετά την λιτάνευση της εικόνος πραγματοποιήθηκε παρουσία των στρατιωτικών αρχών και των τριών σωμάτων, επίσημος Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, ενώ παράλληλα τον πανηγυρικό της ημέρας, τον ανέγνωσε αξιωματικός του ναυτικού.

xan2

xan3

xan4

xan5

xan6

xan7

xan8

xan9

xan10

xan11

xan13

xan15

xan16

xan17

xan18

xqn19

xan20

xan21

xan22

xan23

xan24

xan25

xan26

xan27

xan28

xan29

xan30

xan31

xan32

xan33

xan34

xan35

xan36

xan37

xan38

xan39

xan40

xan41

xan42

xan43

xan44

xan45

Εμφανίσεις: 57533
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!