Συνάντηση με 65 Πρεσβυτέρες είχε ο Χανίων Δαμασκηνός

P6150690

Μία διαφορετική σύναξη , με εορταστική διάθεση και ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Χανίων για τις πρεσβυτέρες της Μητροπόλεως Κυδωνίας.

Στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, 65 πρεσβυτέρες ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη χαρά στην πρωτοβουλία αυτή, ο οποίος τις ευχαρίστησε  για το έργο που επιτελούν τόσο στην κατ' οίκον εκκλησία όσο και στην ενορία γενικότερα.

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός, ο οποίος ευχαρίστησε τις πρεσβυτέρες, για το σπουδαίο έργο τους στηρίζοντας τον ιερέα και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια στην οικογένεια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Χανίων, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χανίων κ. Δαμασκηνού.

Στη συνέχεια ακολούθησε πρωινό και ομιλία από την πρεσβυτέρα κ. Σοφία Δορμπαράκη, η οποία μίλησε με όλες τις πρεσβυτέρες ανταλλάσσοντας προβληματισμούς και γνώμες για την ζωή της πρεσβυτέρας στην ιερατική οικογένεια, μέσα από μία εποικοδομητική συζήτηση.

Μετά το πέρας της ομιλίας,  ο Σεβασμιώτατος παράθεσε γεύμα στις πρεσβυτέρες στην ενοριακή αίθουσα που παραχώρησε ο εφημέριος του ναού Πρωτ. Βασίλειος Φραγκιαδάκης.

Το γεύμα το ετοίμασαν και ανέλαβαν οι κυρίες της ενοριακής δράσης του ναού. Με ένα κρητικό τραγούδι από τον  ο π. Βασίλειο Φραγκιαδάκη ξεκίνησε η διασκέδαση και το γεύμα, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια αντάξια το τραγούδι οι πρεσβυτέρες.

Την εορτή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος, με μία πατρική ομιλία, ανανεώνοντας την επόμενη σύναξη για το καλοκαίρι του 2014 και με αναμνηστικά δώρα που έδωσε ξεχωριστά σε κάθε πρεσβυτέρα.

Με την σύναξη αυτή των πρεσβυτερών,  που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στη ποιμαντική διακονία του Σεβασμιωτάτου, καθιερώθηκε αυτή η εορτή στο εξής,  να διοργανώνεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

P6150671

P6150698

P6150760

Εμφανίσεις: 62903
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!