Πορτρέτο του Ελ. Βενιζέλου στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Image
Η παράδοση τόυ Πορτρέτου
Από χθες ένα μεγάλο πορτρέτο του Ελευθερίου Βενιζέλου προστέθηκε στην μεγάλη αίθουσα

της Αρχιεπισκοπής Κρήτης. 

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» με επικεφαλή τον Γενικό Δ/ντή κ. Παπαδάκη, προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο ένα μεγάλο πορτρέτο του Ελευθέριου Βενιζέλου. 

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Κρήτης, Γραμματείς, Αντιπρόεδροι και διάφορα Μέλη του Ιδρύματος. 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος ως Ιδρυτικό Μέλος του Ιδρύματος ανέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους πως ο «Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν Εθνάρχης, συνεχίζοντας πως ως εκλεκτό τέκνον της Κρήτης και της Εκκλησίας της, μετά την παρέλευση του χρόνου από την κοίμησή του, έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές και τις συνειδήσεις όλου του λαού μας και νιώθουμε πάντοτε ευγνωμοσύνη στον Θεό, για το μεγάλο πρόσωπο και το μεγάλο έργο του».  

 

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος ανέφερε: «Παραλαμβάνομε την φωτογραφία αυτή, με χαρά και δέος, με ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες, εις το πρόσωπο του Εθνάρχου, για όλα τα μεγάλα και θαυμαστά, τα οποία έχει προσφέρει εις το Έθνος, το λαό μας και την Εκκλησία μας».  

 

Το πορτρέτο αναρτήθηκε, δίπλα στο πορτρέτο του Πατριάρχη Αθηναγόρα, από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ειρηναίο.

Εμφανίσεις: 23745
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!