Πυρκαγιά στο ναό του Νόξβιλ Τενεσί

knoxville

Του Θεόδωρου Καλμούκου

ΝΟΞΒΙΛ. ΤΕΝΕΣΙ. Μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στον ελληνορθόδοξο ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου της πόλης Νόξβιλ του Τενεσί. Δεν υπήρχαν πιστοί στο ναό την ώρα της πυρκαγιάς, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα τα αίτιά της.

Οι πυροσβεστικές και αστυνομικές Αρχές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα. Την έρευνα συντονίζει ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής D.J. Corcoran.

Ενας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, ευτυχώς όχι σοβαρά τραυματισμένος.

Ο κ. Corcoran είπε ότι ο πυροσβέστης του τραυματίσθηκε από τον Εσταυρωμένο που έπεσε πάνω του.

Τηλεφωνήματα του «Ε.Κ.» στον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας, Αντώνιο Στρατή, παρέμειναν αναπάντητα μέχρι τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση.

Η γραμματέας της κοινότητας μάς είπε ότι «ο π. Αντώνιος βρίσκεται πίσω από το Ιερό Βήμα ή ό,τι απόμενε από αυτό και είναι δύσκολο να τον εντοπίσω αμέσως, αλλά θα του δώσω το μήνυμά σας το συντομότερο».

Ο δε πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Ιωάννης Περούλας, δεν απαντούσε στο τηλέφωνό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο π. Στρατής υπηρετούσε στην κοινότητα της Αγίας Τριάδας Νέας Ορλεάνης όταν χτύπησε ο θανατηφόρος τυφώνας «Κατρίνα».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρις στιγμής από μέρους της Πυροσβεστικής και αναμεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό «WBIR» η φωτιά έγινε αντιληπτή γύρω στις 7 η ώρα το πρωί της Κυριακής του Πάσχα από κάποιον περαστικό από την περιοχή του ναού, ο οποίος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οταν έφτασε η Πυροσβεστική ο ναός είχε τυλιχθεί στις φλόγες οι οποίες έβγαιναν από τα παράθυρα, ενώ εικάζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε μάλλον από το Ιερό Βήμα ή πλησίστιο προς αυτό χώρο.

Πριν λίγες ώρες οι Ελληνορθόδοξοι πιστοί είχαν τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως το μεσονύκτιο του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ ετοιμάζονταν για τον Εσπερινό της Αγάπης την Κυριακή το πρωί.

Επειτα από αποφασιστική μάχη μιάμισης ώρας με τις φλόγες οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά γύρω στις 8:30, ενώ ο κ. Corcoran είπε ότι «το εσωτερικό του ναού έχει εν πολλοίς καταστραφεί».

Οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να διασώσουν μερικά από τα ιερά σκεύη. Μέλη της κοινότητας είπαν στα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης ότι καντήλια και κεριά παραμένουν διαρκώς αναμμένα, ενώ ο κ. Corcoran δήλωσε ότι εξετάζουν και αυτή την πιθανότητα πλην όμως υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τι προκάλεσε τη φωτιά».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον ναό της κοινότητας εκείνης της οποίας ο ταμίας άδειασε κυριολεκτικά τα ταμεία της και αναγκάστηκε η κοινότητα να πάρει δάνειο από Τράπεζα για να μπορέσει να λειτουργήσει, όπως αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυξ» στις 16 Μαρτίου 2015.

Εμφανίσεις: 16405
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!