Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής περπάτησε με τον Ομπάμα στη γέφυρα της Σέλμα

amerikis

ΣΕΛΜΑ. ΑΛΑΜΠΑΜΑ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος συμμετείχε μαζί με άλλους θρησκευτικούς και πολιτικούς αρχηγούς, με κορυφαίο τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στην πορεία πάνω στην ιστορική γέφυρα Edmund Pettus Bridge, τιμώντας την 50ή επέτειο της λεγόμενης «Ματωμένης Κυριακής» για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των Αφροαμερικανών συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος του ψηφίζειν.

Με δήλωσή του σε ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής, αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα, πως «στις 15 Μαρτίου του 1965, ο Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβος είχε έλθει εδώ και συμμετείχε στην πορεία της Σέλμα, στην οποία ηγήθηκε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος».

Οταν αφίχθηκε στη Σέλμα, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δήλωσε πως «είναι πράγματι ευλογία να ταξιδεύσω εδώ για να αποτίσω φόρο τιμής στην κληρονομία αμφοτέρων του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.

Η προαγωγή και η προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων ξεπερνά τα πολιτικά καθότι η ικανότητα να ορίζεται το μέλλον κάποιου είναι μία Θεόσδοτη ευλογία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, την Πρώτη Κυρία Μισέλ καθώς και τις θυγατέρες του Προεδρικού ζεύγους Μαλία και Σάσα σε μία ιδιαίτερη συγκέντρωση πριν από την πορεία μνήμης.

Επειτα από την ομιλία του κ. Ομπάμα ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συμπορεύθηκε με τον Αμερικανό Πρόεδρο και την οικογένειά του, καθώς επίσης και με τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους και την σύζυγό του Λώρα, Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές και με ηγέτες οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του 1965.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αφού ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις και λίγο πριν αναχωρήσει, εναγκαλίστηκε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και επισήμανε τη σπουδαιότητα της πίστης στο Κίνημα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Ο γερουσιαστής John Lewis ο οποίος είχε περπατήσει μαζί με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στη γέφυρα εκείνη την ιστορική Ματωμένη Κυριακή πριν από πενήντα χρόνια ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να αναπέμψει μία προσευχή για τους πολίτες της Σέλμα και του Αμερικανικού Εθνους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος δήλωσε πως «σήμερα θυμόμαστε τον αγώνα, την πίστη, την επιμονή και το όραμα του Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ του νεότερου και επίσης θυμόμαστε το θάρρος του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου και την κοινή του συνάντηση εδώ στη Σέλμα.

Είναι μία πολύ σπουδαία και συγκινητική ημέρα. Μέρα βαθέων συναισθημάτων, ευχαριστίας στο Θεό για τα όσα επετεύχθησαν και διάπυρης προσευχής για το έργο μπροστά μας που πρέπει να γίνει».

Εμφανίσεις: 32190
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!