Νέα έκκληση Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για δωρεά οργάνων

stialΗ Υπηρεσία Οργάνων και Ιστού (OTA) εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά για την υποστήριξη της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής της Αυστραλίας σχετικά με τη δωρεά οργάνων και ιστού.

Η Yael Cass, προϊστάμενη της OTA, είπε ότι η OTA συνεργάζεται στενά με τους θρησκευτικούς ηγέτες στην Αυστραλία προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι κοινότητές τους ενημερώνονται κατάλληλα σχετικά με τη δωρεά οργάνων και ιστού.

«Οι περισσότερες θρησκείες επιτρέπουν ακόμα και προτρέπουν τη δωρεά οργάνων και ιστού ως την τελική πράξη γενναιοδωρίας, και ως εκ τούτου παρακαλούμε αυτούς που πιστεύουν σε κάποιο θρήσκευμα να ζητήσουν καθοδήγηση από τους θρησκευτικούς τους ηγέτες σχετικά με αυτό το ζήτημα» είπε η Yael Cass.

Ο αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αυστραλίας κ. Στυλιανός, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Αρχιεπισκοπή μας υποστηρίζει τη δωρεά οργάνων και ιστού ως μια αλτρουιστική πράξη προσφοράς».

Η ανθρώπινη ζωή μπορεί να βελτιωθεί μέσω της φιλανθρωπικής πράξης δωρεάς και μεταμοσχεύσεως ενώ διατηρεί την ιερότητα της ζωής. Εμείς έχουμε το λόγο του Θεού ως οδηγό που λέγει ότι «είναι περισσότερο ευλογημένο να προσφέρεις παρά να δέχεσαι» (Μακάριον εστίν μάλλον διδόναι η λαμβάνειν, Πράξεις 20:35).»

Η κ. Cass είπε: «Προσβλέπω με χαρά στη στενή συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή για να ενημερώσουμε τους ιερείς σε όλη την Αυστραλία σχετικά με τη δωρεά οργάνων και ιστού έτσι ώστε να μπορούν να καθοδηγούν τους πιστούς σε αυτό το ζήτημα».

Ενώ ένας δωρητής οργάνων και ιστού μπορεί να σώσει ή να αλλάξει την ζωή δέκα ή περισσοτέρων ατόμων, σε λιγότερο από ένα τοις εκατό όλων των θανάτων στα νοσοκομεία η δωρεά οργάνων είναι δυνατή. Υπάρχουν συνεχώς 1.500 Αυστραλοί στις επίσημες λίστες αναμονής για μεταμόσχευση οργάνων.

Οι οικογένειες χρειάζεται να συζητούν και να γνωρίζουν τις αποφάσεις ενός του άλλου για το λόγο ότι στην Αυστραλία ζητείται συνήθως από την οικογένεια του κάθε ενδεχόμενου δωρητή να υποστηρίξει την απόφαση δωρεάς του αποθανόντος πριν διεκπεραιωθεί η δωρεά οργάνων και ιστού.

Το προσωπικό των νοσοκομείων θα βοηθήσει τις οικογένειες των ενδεχομένων δωρητών να επικοινωνήσουν με κάποιον πνευματικό σύμβουλο αν το απαιτήσουν και θα βοηθήσουν επίσης στη διευθέτηση των εθίμων κατά τον θάνατο σχετικά με την θρησκεία και την κουλτούρα του δωρητή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.donatelife.gov.au .Διατίθενται πληροφορίες σε ορισμένες γλώσσες, καθώς και δηλώσεις από διάφορες θρησκείες σχετικά με τις θέσεις που τηρούν αναφορικά με τη δωρεά οργάνων και ιστού και με μεταμόσχευση.

Εμφανίσεις: 36285
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!