Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Προφήτη Ηλία Νόργουντ Αδελαΐδος

IMAG0844

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα καί περιφορά των Ιερών εικόνων, πανηγυρίσαμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, χοροστατούντoς του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου, συμπαραστατουμένου υπό του ιερατικώς προϊσταμένου π. Σταύρου Ψαρομμάτη, του Ρουμάνου Ιερέως π. Κων/τίνου Υιάννα, του π. Θεοδώρου Γρεβελή και του π. Ιερεμία Krieg. Μεταξύ άλλων προσκεκλημένων, την πανήγυρη ετίμησε με την παρουσία του, ο νεοαφιχθείς Εντιμότατος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος εις Αδελαΐδαν, κ. Ανδρέας Κων/τίνος Γούρας.

Ο Θεοφιλέστατος ωμίλησε επικαίρως και κάλεσε τα πλήθη να βιώνουν το ορθόδοξο ήθος στην καθημερινή τους ζωή και να συμπεριφέρονται σαν γνήσιοι απόγονοι των Αγίων Μαρτύρων και Ομολογητών της Ορθοδόξου Πίστεως πού τιμούμε και πανηγυρίζουμε σήμερα.

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας, Ο Θεοφιλέστατος μετά του Γενικού Προξένου, έκαμαν το επίσημο άνοιγμα της 31ης Εκθέσεως Ορθοδόξου Χριστιανικού βιβλίου καί Βυζαντινής εικόνας, της Ενορίας του Προφήτη Ηλία.

Τόσο ο Θεοφιλέστατος όσο και ο κ. Γενικός, ωμίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την άψογη παρουσίαση της φετινής Εκθέσεως. Αμφότεροι συνεχάρηκαν τον ιερατικώς προϊστάμενον, τα μέλη του Δ. Συμβουλίου, της Φιλοπτώχου και της νεολαίας, για την φανταστική παρουσίαση της Εκθέσως.

Ο κ. Πρόξενος, εθαύμασε, λέγοντας οτι αυτή η έκθεση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο αυτές που γίνονται στην Ελλάδα. Πλήθος πιστών που συμμετείχαν με κατάνυξη στο εκκλησιαστικό μέρος του προγράμματος, τώρα με το άνοιγμα της Εκθέσεως, περικύκλωσαν τά βαρυφορτωμένα τραπέζια με την πνευματική τροφή.

Με χαμόγελο τους υποδέχθηκαν οι διοργανώτριες σπεύδοντας να εξυπηρετήσουν τους πάντες.

Όσοι για πρώτη φορά ήλθαν στην έκθεση, την περιεργάζονταν με έντονο θαυμασμό αλλά και ιδιαίτερη σοβαρότητα.

Τέλος η γνωστή για την φιλοξενία της Ενορία, παρέθεσε πλούσιο νηστίσιμο μεσημεριανό φαγητό στους καλεσμένους μας, αλλά και σε όλους που έμειναν μέχρι το τέλος.

Σύμφωνα με τα μέλη της διοργανωτικής επιτροπής της εκθέσεως, η φετινή έκθεση έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή.

IMAG0819

IMAG0874

IMAG0914

IMAG0920

Εμφανίσεις: 34388
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!