Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός: 40 χρόνια στο πηδάλιο της Αυστραλίας

australias

Γράφει η Βάσω Μώραλη

Στις 3 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ημέρα που η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισφράγισε την τοποθέτηση του τότε Τιτουλαρίου Μητροπολίτου Μιλητουπόλεως κ. Στυλιανού Χαρκιανάκη ως νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας.

Στη διάρκεια της ποιμαντορίας του η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εξελίχθηκε σε έναν στιβαρό Οργανισμό, με πάνω από 120 ναούς σε όλη την Αυστραλία, την Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέα, Ημερήσια Κολλέγια και Γηροκομεία σε όλες τις Πολιτείες κι άλλες φιλανθρωπικές υπηρεσίες.

Ο κ. Στυλιανός, που είναι επικεφαλής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας επί τέσσερις δεκαετίες τώρα (από το 1975), αλλά και διαπρεπής ποιητής κι ακαδημαϊκός, μίλησε αποκλειστικά στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της Βάσως Μώραλη, ο Σεβασμιώτατος ανατρέχει στα εύκολα και στα δύσκολα χρόνια αυτής της 40χρονης πολυκύμαντης διαδρομής του στην Πέμπτη ήπειρο.

Εμφανίσεις: 45458
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!