Πανορθόδοξος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Μελβούρνη (ΦΩΤΟ)

melboyrni-41

Με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Στυλιανού, και απόφαση που ελήφθη εις την συνεδρίασην Κανονικών Ορθοδόξων επισκόπων της Ωκεανίας, το Σάββατο 19η Ιουλίου ετελέσθη Πανορθόδοξος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή κληρικών απο όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Αυστραλίας για την συμπλήρωση 100 χρόνων απο την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου 1914 στήν Ιερά Μονή Άξιον Εστίν στο Northcote, Μελβούρνης.

Στόν Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και προηξήρχε εις την Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος υπο τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους, κ. Ειρηναίο της Σερβικής Ορθόδοξης Μητρόπολης Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, κ. Μιχαήλ Επισκόπου της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ψάλλανε οι χορωδίες όλων των Ορθοδόξων Εκκλησίων, η Ελληνική Χορωδία Δαυίδ ο Ψαλμωδός, η Αντιοχειανή (Αραβική) Ρωμανός ο Υμνωδός, η Χορωδία της Ρωσσικής Εκκλησίας, η Χορωδία της Σερβικής Εκκλησίας και η Χορωδία της Ρουμανικής Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη μνημόσυνο για τους πεσόντας εις τον πόλεμο, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και ανεξαρτησία των λαών του κόσμου και απευθείας μετά ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων εις το Μνημείον της Μονής.

Παραβρέθηκαν εις το μνημόσυνο και κατάθεση στεφάνων, οι πρόξενοι των Ορθοδόξων Χωρών, πολιτικοί της Βικτωριανής πολιτείας, πολιτικοί της Αυστραλέζικης κυβέρνησης καθώς και εκπροσώπων όλων των σωμάτων, ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας.

melboyrni-15

melboyrni-16

melboyrni-7

melboyrni-8

melboyrni-9

melboyrni-17

melboyrni-19

melboyrni-20

melboyrni-21

melboyrni-11

melboyrni-22

melboyrni-23

melboyrni-24

melboyrni-25

melboyrni-26

melboyrni-27

melboyrni-28

melboyrni-29

melboyrni-30

melboyrni-31

melboyrni-32

melboyrni-33

melboyrni-34

melboyrni-35

melboyrni-36

melboyrni-37

melboyrni-38

melboyrni-39

melboyrni-50

melboyrni-51

melboyrni-52

melboyrni-42

Εμφανίσεις: 118805
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!