Αυστραλία: Λαμπρός καλοκαιρινός Αγιασμός των Υδάτων

Adelaida 1Πολλές χιλιάδες ομογενείς παρακολούθησαν χθες τις «κεντρικές» τελετές του αγιασμού των υδάτων στις θάλασσες της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ και της Αδελαΐδας.

Τα Θεοφάνια εορτάστηκαν ανήμερα της εορτής σε διάφορες περιοχές της Αυστραλίας, αλλά δεδομένου ότι δεν ήταν αργία οι κεντρικοί εορτασμοί, όπως συνηθίζεται, έγιναν χθες.

Λόγω και του καλοκαιριού, αυτή την εποχή στην Αυστραλία, η εορτή των Θεοφανείων εορτάζεται ξέχωρα από την ομογένεια και δεν είναι τυχαίο ότι πολλές δεκάδες άτομα πέφτουν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον σταυρό, αφού τα νερά δεν είναι ιδιαίτερα κρύα.

Στη Μελβούρνη ο κεντρικός εορτασμός έγινε στο λιμάνι της πόλης.

Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν το ιστορικό λιμάνι της πόλης, εκεί που κάποτε έφθαναν τα υπερωκεάνια με τους μετανάστες, και παρακολούθησαν με ευλάβεια την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, που τέλεσε ο Επίσκοπος Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, βοηθούμενος από τον Επίσκοπο Μηλιτουπόλεως, κ. Ιάκωβο, από τον ιερό κλήρο.

Παρούσα και η πολιτική ηγεσία της Πολιτείας, που συμμετέχει κάθε χρόνο στην τελετή και το γλέντι που ακολουθεί τον αγιασμό των υδάτων.

Ανάμεσά τους, ο πολιτειακός πρωθυπουργός Ντένις Νάφθαϊν, ο αρχηγός του ομοσπονδιακού Εργατικού Κόμματος, Μπιλ Σόρτεν, με τα παιδιά του, ο πρώην πολιτειακός πρωθυπουργός, Τζεφ Κένετ, και η σκιώδης πολιτειακή υπουργός, Τζένη Μικάκου.

Την πρώτη της επίσημη εμφάνιση έκανε και η νέα γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Χριστίνα Σημαντηράκη.

Το σταυρό ανέσυρε από τη θάλασσα του Πορτ Μέλμπουρν ο νεαρός Μιχάλης Βακόπουλος από το Coburg.

Εμφανίσεις: 58379
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!