Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος τέλεσε Θεία Λειτουργία στο Νις

ImageΣτο Νις όπου διακόνησε ως Επίσκοπος βρέθηκε χθες Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011 ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, ο οποίος τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ο Πατριάρχης τέλεσε λειτουργία επί τη ευκαιρία της τρίτης ημέρας των Χριστουγέννων, όπου τιμάται η μνήμη του Αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιακόνου.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν την ευχή του Πατριάρχη τους.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Στεφάνου, τονίζοντας ότι «ο άγιος Στέφανος ήταν γεμάτος πίστη και με την δύναμη του Θεού έκανε μεγάλα θαύματα και κήρυττε τον θείο λόγο. Έτσι και εμείς πρέπει να είμαστε γεμάτοι πίστη.»

Επίσης ο κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε και στην συγχωρητικότητα του Αγίου, ο οποίος πριν τον λιθοβολισμό παρακάλεσε τον Θεό να τους συγχωρέσει, προτρέποντας τους πιστούς να τον μιμηθούν.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Νις χτίστηκε το 1722 και μετά από μια δεκαετία μετατράπηκε σε τζαμί από τους Τούρκους.

Μετά την απελευθέρωση του Νις από τους Τούρκους το 1878 μετατράπηκε και πάλι σε Εκκλησία και αποκαταστάθηκε το 1926.

Εμφανίσεις: 82782
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!