Συνομιλίες Σερβικής και Σχισματικής ''Μακεδονικής'' Εκκλησίας μετά το Πάσχα;

servias-pgdm1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγα εικοσιτετράωρα από την αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη, ο οποίος βρισκόταν παρανόμως για 3,5 χρόνια κρατούμενος στις φυλακές των Σκοπίων και άρχισαν οι πρώτες διπλωματικές κινήσεις.

Πληροφορίες της Romfea.gr από την Σερβία αναφέρουν ότι πιθανότατα μετά το Πάσχα να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Σερβικής Εκκλησίας και της λεγόμενης «Μακεδονικής» Εκκλησίας.

Στις διαπραγματεύσεις ίσως υπάρξουν δύο επιλογές, στον τρόπο προσέγγισης του προβλήματος μεταξύ των δύο πλευρών.

Η πρώτη επιλογή προβλέπει την προσωπική συμμετοχή των Μελών της Συνόδου και των δύο Εκκλησιών, παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας και του Αρχιεπισκόπου Στεφάνου.

Η δεύτερη επιλογή αφορά τη σύσταση δύο επιτροπών οι οποίες θα αναλάβουν την διαδικασία των διαπραγματεύσεων, κάτι που στο παρελθόν δεν επετεύχθη με επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Romfea.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, θα παίξει η άποψη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο λόγος που η Ρωσική Εκκλησία θα έχει ενεργό ρόλο στις συνομιλίες, είναι η αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος, η οποία επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Πατριαρχείου Μόσχας.

Πάντως ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι όσον αφορά την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών, παρόλο αυτά το παρασκήνιο είναι έντονο και αναμένονται εξελίξεις.

Εμφανίσεις: 62903
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!