Ενημέρωση για Κόσοβο και Μετόχια στη Βιέννη

bienni-1

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Φιλανθρωπική βραδιά αφιερωμένη στη διατήρηση της χριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς στο Κόσσοβο και τη Μετόχια, πραγματοποιήθηκε σε ειδικό χώρο στο κέντρο της Βιέννης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Αρχιερείς, κληρικοί προσωπικότητες, διπλωμάτες, επιχειρηματίες καθώς και πλήθος κόσμου.

Την βραδιά άνοιξε ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος ο οποίος ανέφερε ότι η Αυστρία φιλοξενεί πάνω από 500 χιλιάδες Ορθοδόξους Χριστιανούς, και είναι απαραίτητο οι ορθόδοξοι να εκπροσωπούνται επαρκώς.

"Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μακρά παράδοση στην Αυστρία" υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος "ωστόσο η Ορθοδοξία είναι άγνωστη στους περισσότερους."

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που αφορούν την Ορθόδοξη παρουσία, τονίζοντας παράλληλα πως μέσα από την Διάσκεψη των Επισκόπων υπάρχει συνεργασία για την χώρα.

"Είμαστε μια Εκκλησία! Η Ορθοδοξία είναι το κοινό μας σπίτι, όπου εμβαθύνει με την πίστη μας στον Χριστό" πρόσθεσε ο κ. Αρσένιος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Αυστρίας χαιρέτησε θετικά την ίδρυση του συλλόγου "Ορθόδοξη Βιέννη" τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που χρειαζόταν η Βιέννη, διότι κάθε πρωτοβουλία για διάλογο είναι σημαντική.

Κλείνοντας από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Αυστρίας εξέφρασε την χαρά του, για την εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στο Κόσσοβο και τη Μετόχια, των οποίων η μακραιώνη πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά για τους Ορθοδόξους είναι σημαντική.

"Θέλουμε οι Χριστιανοί να μπορούν να ζουν χωρίς φόβο στο Κόσσοβο και Μετόχια" συμπλήρωσε ο Αυστρίας Αρσένιος.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος, ο οποίος υπενθύμισε σε όλους ότι "το σερβικό έθνος και τα χριστιανικά προσκυνήματα του Κοσσόβου και της Μετόχια σταυρώθηκαν, άλλα περιμένουμε και την ανάσταση."

"Κατά τα τελευταία 15 χρόνια έχουν καταστραφεί πάνω από 150 Εκκλησίες και μοναστήρια, καθώς και χιλιάδες σπίτια, ακόμα και κοιμητήρια. Τα δύο τρίτα των Ορθοδόξων αποχώρησαν και στις περισσότερες επαρχίες δεν υπάρχει σχεδόν κανένας Σέρβος" ανέφερε ο κ. Θεοδόσιος.

Ακόμη ενημέρωσε όσους παρεύρεθηκαν ότι η εκδήλωση έχει ως κύριο στόχο να βοηθήσει την ανοικοδόμηση των σερβικών μοναστηριών, ώστε να γίνουν και πάλι πνευματικά και πολιστικά κέντρα για την περιοχή.

Τέλος ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, ενώ ακούστηκαν τραγούδια της Σερβικής παράδοσης.

bienni-2

bienni-3

bienni-4

bienni-5

Εμφανίσεις: 29450
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!