Πατριάρχης Σερβίας "Παρόλη την υλική καταστροφή το Κόσσοβο ζει"

ImageΈκθεση με εικόνες των τοιχογραφιών από το Κόσσοβο και τη Μετόχια, πραγματοποιεί  η Ακαδημία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την διατήρηση των κειμηλίων στο Νις.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αντίγραφα των τοιχογραφιών της Παναγίας Љевишке στη Πριζρένη, αλλά και από άλλα μοναστήρια του Κοσσόβου και Μετόχια.

Την έκθεση άνοιξε επίσημα ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, ο οποίος αναφέρθηκε στην τραγική εκείνη ημέρα, όπου σε 24 ώρες καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν δεκάδες ορθόδοξες Εκκλησίες και Μοναστήρια.

«Μην ξεχνάμε ότι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες Σέρβοι και εκδιώχθηκαν χιλιάδες από τα πατρικά τους σπίτια», υπογράμμισε ο κ. Ειρηναίος.

Εν συνεχεία, ο Πατριάρχης Σερβίας τόνισε, ότι εκείνη την ημέρα καταστράφηκε ένα μεγάλο μέρος του υλικού κόσμου, όμως το πνεύμα παρέμεινε και επέζησε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι μαθητές της Ακαδημίας προσέφεραν στον Πατριάρχης Σερβίας μια τοιχογραφία που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό.

Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται από κοινού με το Υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων της Σερβικής Κυβέρνησης.

Εμφανίσεις: 63307
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!