Ο Πρόεδρος της Σερβίας στον Πατριάρχη Ειρηναίο

predsednik515

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς είχε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Πατριαρχείου Σερβίας με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλοχίου, του Επισκόπου Σάμπατς κ. Λαυρεντίου και του Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδοσίου.

Να αναφερθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αδελφικό κλίμα, ενώ κύριο θέμα ήταν η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα του Κοσσυφοπεδίου και της Μετόχια.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε ένα ειδικό έγγραφο για το Κοσσυφοπέδιο και την Μετόχια το οποίο θα προορίζεται για τις Βρυξέλλες.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν πως το εν λόγω έγγραφο εκφράζει τις θέσεις του Σερβικού λαού και της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μιλώντας στην Romfea.gr Ιεράρχης που παρέστη στη συνάντηση ανέφερε πως ο Πατριάρχης Ειρηναίος εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Σερβίας τις σκέψεις και ανησυχίες του σχετικά με το θέμα του Κοσόβου, τις οποίες ο Πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς μετά το πέρας της συνάντησης μιλώντας σε δημοσιαγράφους μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Με τον Πατριάρχη μιλήσαμε για το Κόσσοβο και τη Μετόχια, για την μοίρα των ανθρώπων εκεί, καθώς και για την ασφάλεια των συνόρων''.

Επίσης ο Πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι συζήτησε με τον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας έναν αριθμό ζητημάτων σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, συμπεριλαμβανομένου και του Θέματος της επιστροφής ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας από το Κράτος.

Εμφανίσεις: 48628
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!