Φρένο στην αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη

archbishop j

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Σε αναμονή βρίσκεται από σήμερα η αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια παρανόμως στις φυλακές των Σκοπίων.

Πριν από λίγο η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την νέα τροπή στην υπόθεση του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη.

Να αναφερθεί ότι το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr είχε γράψει αποκλειστικά για την απόφαση της απελευθέρωσης του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος το Σάββατο 10 Ιανουαρίου. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής αναφέρει:

Το Πρωτοδικείο των Σκοπίων, στις 9 Ιανουαρίου 2015, αποφάσισε την αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδας και Μητροπολίτης Σκοπίων κ. Ιωάννη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Δημόσιος Κατήγορος έκανε γραπτή ανακοίνωση ότι δεν θα ασκήσει έφεση κατά της Δικαστικής Απόφασης για την απελευθέρωση του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη.

Σήμερα, όπου στην ΠΓΔΜ έχουμε αργία λόγο της εορτής των Θεοφανίων, ο Δημόσιος Κατήγορος αναίρεσε την προηγούμενή του απόφαση, και δήλωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι σήμερα έκανε έφεση κατά της Δικαστικής απόφασης.

Ως εκ τούτου, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης δεν απελευθερώθηκε από τη φυλακή, όπως αρχικά προβλεπόταν από την πρωτόδικη απόφαση.

Εμφανίσεις: 54494
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!