Πατριάρχης Μόσχας: ''Για μένα η επίσκεψη στην Σερβία σημαίνει πολλά'' (ΦΩΤΟ)

mosxas-beligradi-3

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Δοξολογία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Μόσχας στην Εκκλησία της Σερβίας.

Την Δοξολογία τέλεσε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου και πλειάδα Ιεραρχών της Σερβικής Εκκλησίας.

«Αγιώτατε, είναι μεγάλη τιμή και χαρά που μας δίνεται με την επίσκεψή σας, και σας καλωσορίζω στην πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι εκ μέρους ολόκληρης της Σερβικής
Εκκλησίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Σερβίας τόνισε: «Ο σερβικός λαός νιώθει την επίσκεψη σας, ως ένα ιδιαίτερο δώρο, και η επίσκεψη αυτή θα μείνει στην ιστορία».

«Η αγάπη σας για την πατρίδα μας είναι γνωστή, πάντα ήσασταν στο πλευρό της Σερβίας μέχρι και από τα τραγικά γεγονότα του 1999», συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Επίσης ο Πατριάρχης Σερβίας ανέφερε: «Το Κόσσοβο και η Μετόχια περιμένει με ανυπομονησία της επίσκεψή σας, και ζητούμε οι προσευχές σας για την αγία σερβική γη να συνεχιστούν».

«Η Ρωσική και η Σερβική Εκκλησία διατηρούν αδελφικές σχέσεις εδώ και αιώνες, και προσευχόμαστε στον Θεό να παραμείνουν το ίδιο εις τους αιώνας. Στη σύντομη διαμονή σας στη Σερβία, να νιώθετε ότι απλά βρίσκεστε στο σπίτι σας», πρόσθεσε κλείνοντας ο Πατριάρχης.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος γι α την επίσκεψη, και πως τους περισσότερους Ιεράρχες τους γνωρίζει προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια.

«Για μένα η επίσκεψη στην Σερβία σημαίνει πάρα πολλά! Πατώ στην ιερή γη του Αγίου Σάββα αλλά και άλλων αγίων και ομολογητών της Σερβικής Εκκλησίας», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας υπογράμμισε ότι πάντα η Εκκλησία της Ρωσίας θα είναι στο πλευρό της Σερβίας, τόσο στις χαρές όσο και στις λύπες.

«Ελπίζω η επίσκεψή μου στη Σερβία να είναι η αφορμή να δυναμώσουν κι άλλο οι σχέσεις των δύο Εκκλησιών», πρόσθεσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας.

Στην συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πρυτανείας ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.

Την απονομή του διπλώματος έκανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δρ. Βλαντιμίρ Μπουμπασίρεβιτς, παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου, Ιεραρχών της Σερβικής και Ρωσικής Εκκλησίας, εκπροσώπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ακαδημαϊκών, καθηγητών και φοιτητών.

mosxas-beligradi-1

mosxas-beligradi-2

mosxas-beligradi-4

mosxas-beligradi-5

mosxas-beligradi-6

mosxas-beligradi-7

mosxas-beligradi-8

mosxas-beligradi-9

mosxas-beligradi-10

mosxas-beligradi-11

mosxas-beligradi-12

mosxas-beligradi-13

mosxas-beligradi-14

mosxas-beligradi-15

mosxas-beligradi-16

mosxas-beligradi-17

mosxas-beligradi-18

mosxas-beligradi-19

mosxas-beligradi-20

mosxas-beligradi-21

mosxas-beligradi-24

mosxas-beligradi-22

mosxas-beligradi-23

mosxas-beligradi-25

mosxas-beligradi-26

mosxas-beligradi-27

mosxas-beligradi-28

mosxas-beligradi-29

mosxas-beligradi-30

mosxas-beligradi-31

mosxas-beligradi-32

mosxas-beligradi-33

mosxas-beligradi-34

mosxas-beligradi-35

mosxas-beligradi-36

mosxas-beligradi-37

mosxas-beligradi-38

mosxas-beligradi-39

Εμφανίσεις: 56287
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!