Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κατά των αμβλώσεων και ομοφυλοφίλων

maurobouniou

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πορεία διαμαρτυρίας κατά των αμβλώσεων και υπέρ της ιερότητας του γάμου με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμμφιλόχιο, πραγματοποιήσαν στους δρόμους της Ποντγκόριτσα εκατοντάδες πιστοί.

Η πορεία στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά το μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "ο Θεός δημιούργησε τον άντρα και την γυναίκα οι οποίοι δημιούργησαν την οικογένεια."

Στη συνέχεια ο κ. Αμφιλόχιος τάχθηκε κατά της κοινότητας των ομοφυλοφίλων και της παρέλασης υπερηφανείας, υπογραμμίζοντας ότι "αυτή η παρέλαση του θανάτου ήταν μια καταστροφή, μια δολοφονία της ανθρώπινης υπάρξεως."

Μετά το πέρας της πομπής ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου απευθυνόμενος προς το πλήθος, σχολίασε τα δημοσιεύματα εκείνα που τον αποκαλούν ομοφοβικό.

"Νομίζω ότι με αποκαλούν έτσι στην Ευρώπη και την Αμερίκη είναι σαν αυτούς, παρόλα αυτά έχω να τους πω ότι είμαι ευγνώμων για τον ορισμό αυτό", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου.

Εμφανίσεις: 33577
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!