Δύο χρόνια στη φυλακή ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης

filakisi axdridos

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Δύο χρόνια στη φυλακή συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης, αφού στις 12 Δεκεμβρίου του 2011 είχε συλληφθεί από την Σκοπιανή Αστυνομία παρανόμως.

Ο Αρχιεπίσκπος κ. Ιωάννης τα τελευταία έντεκα χρόνια των διώξεων και του μαρτυρίου του, έχει φυλακιστεί πάνω από επτά φορές.

Στο παρελθόν το μεγαλύτερο διάστημα που παρέμεινε παρανόμως στη φυλακή ήταν οχτώ μήνες,  αυτή τη φορά όμως ήδη συμπλήρωσε δύο χρόνια.

Να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο που μας πέρασε, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος, έχει μεταφερθεί στις γνωστές, απ΄ τα παλιά, φυλακές Indrizovo σε προάστιο των Σκοπίων.

Το σκληρότερο για τον κ. Ιωάννη ο οποίος αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας, είναι ότι στη φυλακή "διαμένει" σε κελί με 30 άτομα.

Πολλά ΜΜΕ των Σκοπίων ασχολήθηκαν με το θέμα του κ. Ιωάννη, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια ήταν αρνητικά και αδιάφορα.

"Να διακόψετε τις θρησκευτικές διώξεις και να δείξετε στην ανθρωπότητα, ότι τερματίζετε, μετά από δύο χρόνια τη φυλάκιση του Βρανισκόβσκι", αναφέρει εφημερίδα των Σκοπίων.

Η Σκοπιανή Libertas με τίτλο στην πρώτη σελίδα γράφει: "Σταματήστε τις κρατικές θρησκευτικές διώξεις"

Πάντως η φυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος, δεν βοηθά την Σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων ώστε να λύσει το πρόβλημα της διάσπασης, αλλά δημιουργεί ακόμη περισσότερα εμπόδια.

Εμφανίσεις: 161365
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!