Πατριάρχης Σερβίας «Προσεύχομαι η ενθρόνιση να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα»

Image«Προσεύχομαι στον Θεό να λυθούν τα προβλήματα στο Κόσσοβο με έναν δίκαιο τρόπο, έτσι που θα γίνει σεβαστό το γεγονός ότι οι Σέρβοι ζουν στην νότια Σερβική Επαρχία επί αιώνες», δήλωσε σήμερα ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Επίσης μιλώντας στην Εφημερίδα «Blic» του Βελιγραδίου, αναφέρθηκε και στην Ενθρόνιση του που θα γίνει την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010.

Συγκεκριμένα ο κ. Ειρηναίος τόνισε: «Η ενθρόνιση των Σέρβων Πατριαρχών στο Πέτς, αποτελεί μεγάλο και βαρυσήμαντο γεγονός για την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς και για τον Σερβικό λαό.»

«Το σημαντικότερο όμως απ΄ όλα είναι, ότι με την επίσημη αυτή πράξη συνεχίζουμε την παράδοση της ενθρόνισης, αλλά και το σεβασμό στο ρόλο του Πατριαρχείου του Πέτς για την Εκκλησίας μας», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Ειρηναίο «Το Πέκιο ήταν και θα παραμείνει το πνευματικό και διοικητικό κέντρο της Εκκλησίας μας. Ότι και αν γίνει, τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι και στο μέλλον. Το Πέκιο είναι συνδεδεμένο με ιστορικές μνήμες του παρελθόντος των Σέρβων.»

Τέλος, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος τόνισε, ότι και ο ίδιος από την πλευρά του εύχεται και προσεύχεται, η τελετή της ενθρόνισης να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα και επεισόδια.

Ο Τάντιτς στην Ενθρόνιση

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της «Romfea.gr» στην ενθρόνιση του Πατριάρχη Ειρηναίου στο Πέτς, θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Σερβίας κ. Μπόρις Τάντιτς.

Εμφανίσεις: 49941
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!