Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος για την καθαίρεση του Επισκόπου Αρτεμίου

ImageΔηλώσεις όσον αφορά την καθαίρεση του Επισκόπου πρώην Ράσκας και Πριζρένης κ. Αρτεμίου, έκανε στον Σερβικό Τύπο ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Ο κ. Ειρηναίος τόνισε: "Η Σύνοδος της Ιεραρχίας όχι μόνο δύναται να καθαιρέσει τον επίσκοπο, αλλά είναι και το μόνο όργανο της Εκκλησίας που έχει δικαίωμα να το κάνει. Η Σύνοδος της Ιεραρχίας είναι το κορυφαίο διοικητικό και δικαστικό σώμα της Σερβικής Εκκλησίας και ως τέτοιο είναι επάνω από το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο».

«Η Σύνοδος της Ιεραρχίας η οποία απαρτίζεται από όλους τους Αρχιερείς δικάζει τους επισκόπους και ο πρώην επίσκοπος Αρτέμιος το γνωρίζει πολύ καλά. Όταν δεν συνεδριάζει η Σύνοδος της Ιεραρχίας και οι ανάγκες απαιτούν την καταδικαστική απόφαση / ετυμηγορία, είναι δυνατόν ο επίσκοπος να δικάζεται από τους 12 Αρχιερείς οι οποίοι ορίζονται», πρόσθεσε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Επίσης, ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας, τόνισε: Εντούτοις όταν συνεδριάζει η Ιεραρχία, αυτή μεταβάλλεται σε Δικαστήριο και έγκυρα /νόμιμα καταδικάζει τον επίσκοπο. Δεν υπάρχει δυνατότης έκκλητου διότι η Σύνοδος της Ιεραρχίας είναι το κορυφαίο σώμα της Εκκλησίας.... Απλούστατα, τον πρώην επίσκοπο Αρτέμιο καταδίκασαν όλοι οι παρόντες Αρχιερείς στην Ιεραρχία, οι οποίοι είναι τριπλάσιοι απ' ότι θα ήταν στο Δικαστήριο.

«Ένα παράδειγμα της δυνάμεως της Συνόδου της Ιεραρχίας είναι η παύση και η καθαίρεση του πρώην Πατριάρχου Ιεροσολύμων το 2005. Τον απήλλαξε από τα καθήκοντα η Ιεραρχία, και μετά τον καθήρεσε και τον έκανε μοναχό», πρόσθεσε κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας.

Εμφανίσεις: 86875
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!