Συνάντηση Πατριάρχη Ρουμανίας με Πρέσβη της Ελλάδος

presbis 4 of 4

Του Θάνου Θανόπουλου

Τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ρουμανία κ. Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Πατριαρχικής κατοικίας, όπου ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και ζήτησε την ευλογία του για το νέο έτος.

Επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδος ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρουμανίας για τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών σχετικά με την οικονομική κρίση, τονίζοντας παράλληλα το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος στους εμπερίστατους αδελφούς στην δύσκολη αυτή περίοδο.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ από την πλευρά του έδωσε έμφαση στους ιστορικούς δεσμούς των δύο αδελφών Ορθοδόξων Εκκλησιών, ενώ εξήρε την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με τις ενέργειες του οποίου η Εκκλησία στάθηκε στο πλευρό του ελληνικού λαού.

Επίσης ο Πατριάρχης Ρουμανίας ανέφερε ότι χρόνο με το χρόνο ο αριθμός των Ρουμάνων προσκυνητών προς τους ιερούς τόπους της Ελλάδος αυξάνεται, σημειώνοντας την πρόθεση του Προσκυνηματικού Οργανισμού του Πατριαρχείου να εντείνει τις επισκέψεις στα προσκυνήματα (Άγιος Σπυρίδων Κέρκυρα, Άγιο Νεκτάριο Αίγινα, Άγιο Ιωάννη Ρώσο Εύβοια, Άγιο Εφραίμ Νέα Μάκρη κτλ).

Τέλος ο Πρέσβης εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τα μοναστήρια και τις εκκλησίες της Ελλάδος εκπρόσωπος της Ρουμανικής Εκκλησίας, ώστε να υποστηρίξει τα προσκυνηματικά προγράμματα του Πατριαρχείου στην Ελλάδα.

presbis 1 of 4

presbis 2 of 4

presbis 3 of 4

Εμφανίσεις: 41935
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!