Η ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Κόβανσα και Χαργκίτα (ΦΩΤΟ)

andreas-6

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Κόβανσα και Χαργκίτα κ. Ανδρέα, ο οποίος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ρουμανίας την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015.

Η τελετή της ενθρόνισης πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Miercurea Ciuc, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και πλήθους πιστών.

Νωρίτερα τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με την συμμετοχή Ιεραρχών της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ ο Επίσκοπος Τούλτσεα Βησσαρίων ανέγνωσε την πράξη της εκλογής του Επισκόπου Ανδρέα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρανσυλβανίας Λαυρέντιος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι μεγάλη ευλογία η εκλογή του Επισκόπου Ανδρέα, ενώ τον προέτρεψε να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του Επισκόπου Ιωάννη.

Κατά την διάρκεια της ενθρόνισης αναγνώστηκε μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ και του Προέδρου της Ρουμανίας κ. Κλάους Γιοχάνις.

Τέλος ο Επίσκοπος Κόβανσα και Χαργκίτα κ. Ανδρέας δέχθηκε ευχές κληρικών και πιστών, εντός του Καθεδρικού Ναού της Miercurea Ciuc.

andreas-1

andreas-2

andreas-3

andreas-4

andreas-5

Εμφανίσεις: 36828
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!