Η Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου στο Βουκουρέστι

roumania

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου σήμερα, Κυριακή 1 Φεβρουαρίου και στον Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου τελέστηκε πανηγρυική Θεία Λειτουργία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μακάριο.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν εκατοντάδες πιστοί από την Ρουμανία, την Βόρεια Ευρώπη, καθώς και από άλλα διάφορα μέρη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Μακάριος ο οποίος ανέλυσε την παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει όλοι οι χριστιανοί να μιμηθούμε την ταπείνωση του Τελώνη.

Επίσης ο Επίσκοπος Μακάριος της Σκανδιναβίας υπογράμμισε ότι "η διδακτική αυτή παραβολή του Κυρίου είναι για να συνειδητοποιήσουν οι πιστοί πως η υπερηφάνεια είναι η αγιάτρευτη ρίζα του κακού στον άνθρωπο, η οποία τον κρατά μακριά από την αγιαστική χάρη του Θεού και πως η ταπείνωση είναι το σωτήριο αντίδοτο της καταστροφικής πορείας, που οδηγεί τον άνθρωπο η εγωπάθεια. Είναι το χειρότερο εμπόδιο για τη σωτηρία του ανθρώπου."

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ για την ευλογία να λειτουργήσει στον Καθεδρικό και Πατριαρχικό Ναό, ενώ ευχήθηκε για την νέα περίοδο των εργασιών της Ιεράς Συνόδου.

roum1

roum2

roum3

Εμφανίσεις: 33795
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!