Ο Άγιος Νεκτάριος στο Κλουζ της Ρουμανίας (ΦΩΤΟ)

klouz-1

ROMFEA.GR | Με ιερὴ κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια έγινε η υποδοχή αποτμήματος εκ των χαριτοβρύτων λειψάνων του εν αγίοις Πατρὸς ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και Μητρόπολη Κλούζ της Ρουμανίας.

Το ιερὸ λείψανο, το οποίο μεταφέρει ο εκ Κλούζ καταγόμενος και στη Ιερά Μητρόπολη Βεροίας διακονών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Μάζας, δωρήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε ιεροπρεπώς, με τιμὲς και δεήσεις, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο και Μητροπολίτη Βάντ, Φελεάκ και Κλούζ κ.κ. Ανδρέα, τον Θεοφιλέστατο Βοηθό Επίσκοπο Σόμες κ. Βασίλειο, τον Πανοσιολογιώτατο Έξαρχο Αρχιμανδρίτη κ. Δημήτριο, τον Δήμαρχο Κλούζ-Ναπόκα, τον Νομάρχη, τις λοιπές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, απο κληρικούς και σχεδόν απ΄ όλα τα τοπικά ΜΜΕ καθώς και την Εκκλησιαστική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση του Ρουμανικού Πατριαρχείου «ΤΡΙΝΙΤΑΣ»

Το απόγευμα της 24ης Μαρτίου παραμονής της εορτής του Ευαγγελισμού έλαβε χώρα στα προαύλεια του ομωνύμου και εορτάζοντος Μητροπολιτικού Ναού, η κατά την εκκλησιαστική τάξη υποδοχή του ιερού λειψάνου εν μέσω κυριολεκτικώς εκδηλώσεων λατρείας, από τον ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό, που ιδιαίτερα ευλαβούνται και τιμούν τον «άγιο του αιώνα μας».

Μετά το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μάζας, μετέφερε προς τον άγιο Κλούζ κ. Ανδρέα και τον άγιο Σόμες κ. Βασίλειο, τις αδελφικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ.κ. Εφραίμ.

Επιδαψίλευσε με την πατρική του αγάπη ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Εφραίμ, σύμπαντα τον φιλάγιο ιερό κλήρο και τον Ρουμανικό λαό, ευχόμενος όπως, ο αγαπών ιδιαιτέρως τους ομοδόξους Ρουμάνους αδελφούς μας, Άγιος Νεκτάριος, να τους χαριτώνει και να τους ενδυναμώνει στις ποικίλες δοκιμασίες της ζωής.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος άγιος Κλούζ κ.κ. Ανδρέας με κατάδηλη συγκίνηση και δέος, δοξολόγησε τον Άγιο Θεό, διότι όπως είπε χαρακτηριστικά, σήμερα ζούμε Πάσχα προτού το Πάσχα, σήμερα εμείς οι ελάχιστοι αξιωνόμαστε μιας μεγάλης, πνευματικής δωρεάς, από σήμερα και στο εξής ο προσφιλής μας άγιος Νεκτάριος, ο και δικός μας άγιος, θα βρίσκεται και σωματικά ανάμεσά μας, ευλογώντας μας και ενισχύοντάς μας, στον πνευματικό αγώνα και στις θλίψεις του κόσμου.

Ευχαρίστησε αδελφικώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ανακηρρύσοντάς τον Μέγα Ευεργέτη της Εκκλησιαστικής του Επαρχίας, η αδελφική του αυτή χειρονομία καταγράφεται όχι μόνο στα άψυχα αρχεία της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιεπισκοπής Κλούζ, αλλά κυρίως στις καρδιές των ευλαβών χριστιανών, αλλά και όλων εκείνων των ανθρώπων που θα προσκυνούν στο εξής το άγιο λείψανο και θα λαμβάνουν χάρη και αγιασμό. Η αγιοπροσφορά του αυτή, μας υποχρεώνει ανεξόφλητα δια βίου, είπε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε ακόμη να ευχαριστήσει και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα, χαρακτηρίζοντάς τον Άρχοντα Ιεράρχη, στη εκκλησιαστική επαρχία του οποίου διακονεί, ο κομιστής του ιερού λειψάνου π. Γρηγόριος, δίνοντάς του την ευχή και ευλογία, να το μεταφέρει στη γενέτειρα του, εν μέσῳ της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ευχήθηκε στους δύο τιμίους αδελφούς του, να λαμπρύνεται στο διηνεκές η Αρχιερατεία τους με έργα σωτήρια και άγια. Να εχουν δε μεσίτη και υπερασπιστή εν ημέρᾳ Κρίσεως τον συνιεράρχη τους, Άγιο Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως.

Τους απηύθυνε αδελφική πρόσκληση φιλοξενίας, για να ανταποδώσει στο ελάχιστο τις ευεργεσίες και ευλογίες τους.

Την 25η Μαρτίου τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Πανηγυρικό, Αρχιερατικό Συλλείτουργο με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αράντ κ. Τιμοθέου, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Σαλάζ κ. Πετρωνίου και Σίγκετ κ. Ιουστίνου.

Το ιερό λείψανο μετά το πέρας των εορτίων εκδηλώσεων θα αποθησαυριστεί στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, του ομωνύμου Ιατρικού Κέντρου περιθάλψεως καρκινοπαθών, που ανήκει στη Ιερά Μητρόπολη Κλούζ.

Διά τη ιστορία αναφέρουμε ότι, το Ιατρικό Κέντρο «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» εμπνεύσθηκε και ανήγειρε εκ θεμελίων, διαθέτοντας ολόκληρη την πατρική του περιουσία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σόμες κ. Βασίλειος, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Κλούζ.

Ήδη λειτουργεί με εθελοντές ιατρούς, παρέχοντας άριστες ιατρικοφαρμακευτικές υπηρεσίες, κουφίζοντας κατά το δυνατό τον πόνο των πασχόντων αδελφών μας.

klouz-2

klouz-3

klouz-4

klouz-5

klouz-6

klouz-7

klouz-8

klouz-9

klouz-10

klouz-11

klouz-12

klouz-13

klouz-14

klouz-15

klouz-16

klouz-17

klouz-18

klouz-19

klouz-20

klouz-21

klouz-22

klouz-23

klouz-24

klouz-25

Εμφανίσεις: 51473
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!