Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ (ΦΩΤΟ)

13

Για την Romfea.gr | Θωμάς Αναστασιάδης

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στο Βουκουρέστι τελέστηκε ευχαριστιακή Δοξολογία, ιερουργούντος του Επισκόπου Προβεάνου κ. Τιμοθέου με την παρουσία του Πατριάρχη Ρουμανίας και Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ρουμανίας.

Επίσης στο Καθεδρικό Ναό παρέστησαν Καθηγητές της Θεολογίας του Πανεπιστημίου "Justinian Patriarhul", του "Οβίδιου" Ορθόδοξου Σεμιναρίου Κωστάντζας, της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Βουκουρεστίου, το Συμβούλιο της Τοπικής αυτοδιοίκησης Ιλφόβ, Καθηγούμενοι, ιερείς και εκατοντάδες πιστών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας τον Πατριάρχη Ρουμανίας προσφώνησε καταλλήλως εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, ευχόμενος τα δέοντας ο Μητροπολίτης Ολτένιας κ. Ειρηναίος.

"Μακαριώτατε, φέρεται το όνομα του Αγίου Προφήτη Δανιήλ, που λάβατε στο Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος, το ίδιο όταν γίνατε μοναχός στη Μονή Σιχάστριας αλλά και τώρα σαν Πατριάρχης έχετε το όνομα αυτό. Το όνομα λένε ότι δείχνει τι είναι ο άνθρωπος, αλλά και τα γεγονότα δείχνουν τι είναι ο άνθρωπος" ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Θεό για την ενίσχυση που έλαβε από Αυτόν μέσω των αγίων του, και ευχήθηκε σε όλους "ο Προφήτης Δανιήλ και οι συνεορτάζοντες τρεις παίδες Ανανίας, Αζαρίας, και Μισαήλ να μας δίνουν δύναμη να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους".

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας μίλησε και για τον Προφήτη Δανιήλ, τονίζοντας ο λάκκος των λεόντων στον οποίο τον έριξαν, δείχνει τη μυστική προετοιμασία της ανθρώποτητας για το μεγάλο μυστήριο της ενσαρκώσεως του Κυρίου.

roumanias-1

roumanias-2

roumanias-3

roumanias-4

roumanias-5

roumanias-6

roumanias-7

18

Εμφανίσεις: 48450
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!