Η εορτή του Ευαγγελισμού στο Λονδίνο

0thitatia-1

Την Παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 24 Μαρτίου 2015, απολαύσαμε μια όμορφη πατριωτική εκδήλωση, αφιερωμένη στην Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που οργάνωσε στο Ελληνικό Κέντρο του κεντρικού Λονδίνου η Εταιρεία Πελοποννησίων Μεγ. Βρετανίας, στην οποία προεδρεύει η Δρ. Λένα Μάρκου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλές δεκάδες Ομογενών, οι οποίοι τίμησαν με τον τρόπο αυτό τη μεγαλύτερη Εθνική Επέτειο του Οικουμενικού Ελληνισμού, την Επανάσταση του 1821 και την Απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό.

Μεταξύ των επισήμων που παρευρέθηκαν ήταν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Σωτήριος Δεμέστιχας, η Πρόεδρος της Ένωσης Ιονίων κα Μαρία Αντύπα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αγγλίας Δρ. Κική Σονίδου, εκπαιδευτικοί και δημοσιογράφοι.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κέϊμπριτζ και διακεκριμένος Ελληνιστής David Holton, ο οποίος ομίλησε εμπνευσμένα σε άπταιστα ελληνικά, με θέμα: "Ο πατριωτισμός του Μακρυγιάννη"!

Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, εμβληματική φυσιογνωμία του Μεγάλου Αγώνα, αναγνωρίζεται από όλους ως μέγας αγωνιστής και σπουδαίος ιστορικός της Επανάστασης, αφού μας παρέδωσε ένα καταπληκτικό πόνημα, τα Απομνημονεύματά του.

Ο ομιλητής εστίασε την παρουσίασή του σε μια ανάλυση σε βάθος του ανεπανάληπτου αυτού έργου. Λέξη - λέξη, φράση - φράση, ιδέα - ιδέα, ο Μακρυγιάννης κτίζει την ιδεολογία του για την Πατρίδα, και συμβάλλει καταλυτικά στη γέννηση και δημιουργία του Νέου Ελληνισμού.

Η καθαρά πατριωτική ματιά του Μακρυγιάννη, η ματιά του άδολου Αγωνιστή, είναι ο γνήσιος και ιδανικός τρόπος να αντιμετωπίζει κανείς την Ελλάδα και τους Αγώνες της. Και φυσικά «είμαστε στο εμείς κι όχι στο εγώ», όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, θέτοντας με σταθερό προσανατολισμό την αρχή της πολιτικής του αντίληψης και ιδεολογίας, διαγράφοντας έτσι δρόμους, για να βαδίσει πάνω τους το νέο Ελληνικό Κράτος.

Μετά την ομιλία ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, με τη συμμετοχή αρκετών ακροατών. Το Δ.Σ. της Εταιρείας είχε επίσης οργανώσει πλούσια φιλοξενία με κεράσματα για όλους τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση.

Η χαρούμενη ατμόσφαιρα συνεχίστηκε στο κοντινό ελληνικό εστιατόριο «The Real Greek», όπου δείπνησαν ο ομιλητής, ο Γενικός Πρόξενος, μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας και άλλα μέλη και φίλοι της.

Tελικά, μέσα από την όμορφη αυτή πατριωτική εκδήλωση και τη συνεστίαση, κατέστη απολύτως βέβαιo πως το ελληνικό πνεύμα, η ιστορία και ο πολιτισμός μας φωτίζουν, καταυγάζουν και εμπλουτίζουν την ψυχή και τη διάνοια όλων των ανθρώπων, Ελλήνων, Φιλελλήνων και άλλων!

Εμφανίσεις: 24171
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!