Ετήσιος Εορτασμός στην Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος Harrow

har1

Πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες ο επίσημος Ετήσιος Εορτασμός στην Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων, στο ΒΔ Λονδίνο, με την ευκαιρία της Εορτής των Προστατών της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού και Αγ. Παρασκευής της Αθληφόρου.

Κατ’ αρχάς οι Προστάτες Άγιοί μας τιμήθηκαν, όπως ορίζει η Παράδοση της Εκκλησίας μας, με Πανηγυρικές Ακολουθίες και Τελετές.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 25η Ιουλίου το βράδυ τελέστηκε Μέγας Εσπερινός και το Σάββατο 26η Ιουλίου το πρωΐ Θεία Λειτουργία, προς τιμήν της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου.

Το βράδυ του Σαββάτου, παραμονή της Εορτής του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με Αρτοκλασία και Λιτάνευση της Ιεράς Κτητορικής Εικόνος του Ιερού Ναού μας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αιμιλιανός Παπαδάκης, ο οποίος προσέφερε στους προσκυνητές πολλή τροφή για την ψυχή και την σκέψη τους, με την θαυμάσια θεολογική κι αγιολογική ομιλία του.

Την Κυριακή 27η Ιουλίου, ανήμερα της Εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τροπαίου κ. Αθανασίου, ο οποίος ομίλησε προς το εκκλησίασμα με ιδαίτερη έμπνευση και γλαφυρότητα, υπογραμμίζοντας την προσφορά του Αγίου Παντελεήμονος ως ιατρού και αναφέροντας σύγχρονα παραδείγματα αφοσιωμένων στο καθήκον τους ιατρών, που με τον τρόπο αυτό συνεχίζουν την παράδοση της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, η οποία ήταν στο κέντρο της ζωής και διακονίας του Αγίου Παντελεήμονος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε, στους Κοινοτικούς χώρους, μεγάλο Κοινοτικό Πανηγύρι.

Οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Παντελή Δημοσθένους και οι Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας της Κοινότητας, με επικεφαλής την Πρόεδρο κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, είχαν ετοιμάσει σουβλάκια, και πολλά άλλα παραδοσιακά φαγητά, γλυκά και ποτά, προς τέρψη των πολλών μελών και φίλων της Κοινότητας, που είχαν προσέλθει για να λάβουν την ευλογία των Αγίων Παντελεήμονος και Παρασκευής στη ζωή, τις οικογένειες και τα έργα τους.

Το Πανηγύρι διανθίζονταν και από ωραία ελληνική μουσική. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημέρα ήταν ηλιόλουστη, και όλοι αισθάνθηκαν την βοήθεια εξ ουρανού για την επιτυχία του Ετήσιου Πανηγυριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν αρκετοί κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, καθώς επίσης και πολλοί λαϊκοί επίσημοι, όπως Πρόεδροι Κοινοτήτων και Ομογενειακών Συλλόγων, εκπαιδευτικοί της Παροικίας και άλλοι.

Τους επισήμους και τους ευλαβείς προσκυνητές υποδέχονταν όλες αυτές τις ημέρες στην πανηγυρίζουσα Κοινότητα ο Ιερ. Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, ο εορτάζων Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παντελής Δημοσθένους και οι λοιποί Κοινοτικοί παράγοντες.

Ας ευχηθούμε ολόψυχα οι Μεγαλομάρτυρες και Ιαματικοί Άγιοι της Κοινότητας, Άγιος Παντελεήμων και Αγία Παρασκευή, να είναι πάντα βοηθοί και πρεσβευτές όλων στο θρόνο του Αγίου Θεού μας και να μας ενισχύουν στο δύσκολο δρόμο της χριστιανικής ζωής!

har2

har3

Εμφανίσεις: 68701
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!