Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Leeds

leeds-1

Την Κυριακή, 1η Φεβρουαρίου 2015, η κοινότητα των Τριών Ιεραρχών του Leeds μέσα σε εόρτιο κλίμα και με τη δέουσα λαμπρότητα γιόρτασε την μνήμη των πολιούχων Αγίων της με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγορίου.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε πλήθος πιστών από την παροικία του Leeds και των περιχώρων καθώς και από άλλες περιοχές της Β. Αγγλίας.

Στις ιερές ακολουθίες έψαλε δεκαμελής ομάδα ιεροψαλτών υπό τους Κώστα Τσακιρίδη και Ευστάθιο Μεντζά.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε καταλλήλως στους πιστούς αφορμούμενος από την ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου, εξήγησε τη σημασία της Μ. Τεσσαρακοστής στη ζωή του Χριστιανού και την προετοιμασία μας για το Πάσχα.  

Προ της απολύσεως της  Θ. Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος  χειροθέτησε αναγνώστη τον Δρ. Ευστάθιο Μεντζά.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την προβλεπόμενη από το Καταστατικό ορκωμοσία του Δοικητικού Συμβούλιου της κοινότητας, του Συμβούλιου της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών και της επιτροπής του Ελληνικού Σχολείου.  

Τα παιδιά του Ελληνικού σχολείου παρουσίασαν μερικά από τα σοφά λόγια και έργα των Τριών Ιεραρχών.

Ακολούθως, η κοινότητα πρόσεφερε γεύμα σε πάνω από 200 άτομα στο κοινοτικό κέντρο. Την γιορτή εμλπούτισαν με παραδοσιακούς χορούς μέλη της κοινότητας μας.

Πριν την αναχώρησή του για το Λονδίνο ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους καλή και γόνιμη χρονιά και καλοσώρισε με τη σειρά του όλα τα νέα μέλη της κοινότητάς μας.

Στους εορτασμούς μετείχαν ο βουλευτής Fabian Hamilton με τη σύζυγο του, και οι επίτιμοι πρόξενος και υποπρόξενος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αντώνιος Νάσλας και κ. Ράνια Γκορτζή-Γιαννούδη.

leeds-2

leeds-3

leeds-4

leeds-5

leeds-6

Εμφανίσεις: 45668
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!