Η εορτή της Αναλήψεως στη Γλασκώβη

har3

Την εβδομάδα της Απόδοσης του Πάσχα και της Ανάληψης του Κυρίου μέλη της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος Harrow - ΒΔ Λονδίνου, με επικεφαλής τον Ιερ. Προϊστάμενο Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, ταξίδεψαν στη μαγευτική Σκωτία, στον Κέλτικο τόπο με το ελληνικό όνομα!

Το ταξίδι είχε πολυσύνθετο χαρακτήρα και σκοπό. Ήταν κατ’ αρχάς προσκυνηματικό, αφού οι εκδρομείς επισκέφθηκαν και εκκλησιάσθηκαν στους Ελληνορθόδοξους Ναούς της Σκωτίας. Ήταν όμως και εκπαιδευτικό, αφού ξεναγήθηκαν σε ιστορικής σημασίας αξιοθέατα του πανέμορφου αυτού τόπου.

Την Πέμπτη 29η Μαΐου 2014 οι εκδρομείς παρακολούθησαν την κατανυκτική Θεία Λειτουργία, επί τη Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, που τέλεσε ο Οικον. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου διακονούμενος από τον Ιεροδιάκονο Μάρκο Mitchell, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Απ. Λουκά του Ευαγγελιστού στη Γλασκώβη.

Ο π. Κωνσταντίνος τέλεσε με θαυμαστή ιεροπρέπεια τη Θεία Ευχαριστία και πολλά μέλη του εκκλησιάσματος κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων! Κατόπιν ερμήνευσε με γλαφυρότητα τη σημασία και αξία της Δεσποτικής Εορτής της Αναλήψεως, υπογραμμίζοντας τη χαρά των Μαθητών για την υπερφυσική εμπειρία που βίωσαν και κάλεσε όλους τους πιστούς να αισθανθούν ανάλογη χαρά με την προσωπική συμμετοχή τους στη μυστηριακή ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Ύστερα καλωσόρισε θερμά τους επισκέπτες Ομογενείς, οι οποίοι του προσέφεραν, μέσω των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων τους κ. Σωτήρη Κωνσταντίνου και Δρος Σεραφείμ Κυριακίδη, μια εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος και στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί μπροστά στο εικονοστάσιο του πρώην προτεσταντικού Ναού, ο οποίος αγοράσθηκε από τον Μεγάλο Ευεργέτη της Κοινότητας μακ. Sir Ρέο Στάκη και εγκαινιάσθηκε σύμφωνα με το Ορθόδοξο Βυζαντινό Τυπικό το 1963.

Οι Κληρικοί και οι λαϊκοί Άρχοντες της Κοινότητας Απ. Λουκά φιλοξένησαν κατόπιν με γενναιδωρία και απλοχεριά τους επισκέπτες αδελφούς τους στην Κοινοτική Αίθουσα, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να συνομιλήσουν για πολλά και διάφορα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

har1

har2

har4

Εμφανίσεις: 85907
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!