Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων

thiatironΔεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο έγινε το βράδυ της Κυριακής ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής στο δυτικό Λονδίνο, ο κ. Ομήρου είχε  την ευκαιρία να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και γύρω από το Κυπριακό, ενώ μαζί με τον επικεφαλής του παραρτήματος ΕΔΕΚ Η.Β. Μιχάλη Κασσιή επέδωσαν στον Αρχιεπίσκοπο τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην ιεροσύνη και στην παροικία.

Καλωσορίζοντας τον κ. Ομήρου, ο Σεβασμιότατος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για τις επισκέψεις των πολιτικών στην Αρχιεπισκοπή, η οποία όπως τόνισε «παραμένει επίκεντρο της ζωής του αποδήμου».

Αναφερόμενος στην παροικία, ο κ. Γρηγόριος σημείωσε ότι η Κύπρος και η Ελλάδα χρειάζονται έναν λαό στο εξωτερικό που να είναι συγγενής, προσθέτοντας ότι η Εκκλησία εργάζεται για τη διατήρηση των δεσμών των αποδήμων με τις πατρίδες του ελληνισμού.

Ανταποδίδοντας, ο κ. Ομήρου εξέφρασε το σεβασμό και την εκτίμησή του προς τον Σεβασμιότατο, χαρακτηρίζοντας την Αρχιεπισκοπή «φάρο Ορθοδοξίας» και «φάρο για την προαγωγή των εθνικών οραμάτων, μηνυμάτων και προσδοκιών» σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για ολόκληρο τον Ελληνισμό.

«Χρειάζεται η Εκκλησία και οι ποιμενάρχες αυτής να είναι δίπλα στο λαό για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να ξαναμπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας για όλους, αλλά πρώτα απ’ όλα για να αποκαταστήσουμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας», είπε ο κ. Ομήρου.

Πρόσθεσε ότι στην ενημέρωση προς τον Αρχιεπίσκοπο εξέφρασε την ελπίδα και την προσδοκία «επιτέλους η Τουρκία να διαφοροποιήσει την αδιάλλακτη συμπεριφορά της των τελευταίων 40 χρόνων και οι γνωστοί φίλοι της να στραφούν επιτέλους προς την πλευρά της και να την πειθαναγκάσουν ή έστω να την επηρεάσουν για να συναινέσει σε μια λύση του Κυπριακού προβλήματος, η οποία θα διασφαλίζει την εθνική και τη φυσική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο κ. Ομήρου είπε επίσης ότι πρέπει να πάρουν όλοι το μήνυμα, και η Τουρκία και οι ισχυροί σύμμαχοί της, ότι «δεν πρόκειται να γονατίσουμε, δεν πρόκειται να λιποψυχήσουμε κάτω από το βάρος των οικονομικών προβλημάτων».

Όπως συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων η Κύπρος θα ανασυγκροτηθεί και «μαζί με τον αδελφό ελληνικό λαό θα μπει ξανά στη λεωφόρο της κοινωνικής, της οικονομικής και της εθνικής προκοπής».

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Ομήρου είχε συναντήσεις με αντιπροσωπείες του Συνδέσμου Αμμοχώστου Ηνωμένου Βασιλείου και του Lobby for Cyprus, τις οποίες ενημέρωσε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της επίσκεψής του ολοκληρώθηκε με σε δείπνο προς τιμή του από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Η.Β.

Τη Δευτέρα θα έχει κατά σειρά επαφές με τον σκιώδη υφυπουργό Ευρώπης των Εργατικών Γκάρεθ Τόμας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκαου, τη βρετανική Διακομματική Κοινοβουλευτική Ομάδα για την Κύπρο και τέλος δείπνο στην οικία του Έλληνα πρέσβη.

Εμφανίσεις: 60386
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!