Έλιωσαν οι πάγοι ανάμεσα στα δύο Πατριαρχεία!

Jericho

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Ρουμανίας επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο με σκοπό να λυθεί το πρόβλημα μεταξύ των δύο Εκκλησιών, που αφορά την αντικανονική ανέγερση ρουμανικής Εκκλησίας στην Ιεριχώ.

Να αναφερθεί ότι τον Μαϊο του 2011 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, εξέτασε το εν λόγω θέμα και ομοφώνως αποφάσισε τότε την διακοπή μνημοσύνου του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν σε αδελφικό πνεύμα και αμοιβαίο σεβασμό, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr με ευλογία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, επετεύχθη και επαναφορά της ευχαριστιακής κοινωνίας των δύο Εκκλησιών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρουμανική Αντιπροσωπεία απήυθυνε επίσημη πρόσκληση προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων να επισκέφθει την Ρουμανία τον Οκτώβριο του 2013, την οποία ο Πατριάρχης Θεόφιλος αποδέχθηκε με πολύ ευχαρίστηση.

Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνία των δύο Πατριαρχείων, στέλνει ένα μήνυμα πανορθόδοξης ενότητας.

Δείτε τι έγραφε η Romfea.gr το 2012: Κινήσεις Εκκλησιαστικής διπλωματίας για την Πανορθόδοξη Σύνοδο

Εμφανίσεις: 117832
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!