Εκλογή νέου Επισκόπου στο Πατριαρχείο Ρουμανίας

hargkita

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Συνεδριάζει τις ημέρες αυτές η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Δανιήλ στο Βουκουρέστι.

Την πρώτη ημέρα των εργασιών η Ιερά Σύνοδος, ασχολήθηκε με την εκλογή του νέου Επισκόπου Κόβανσα και Χαργκίτα.

Η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε με μυστική ψηφοφορία τον Θεοφιλέστατο Ανδρέα Γκρέις, Επίσκοπο Κοβάνσα και Χαργκίτα της Αρχιεπισκοπής Σιμπίου με 38 ψήφους από τους 45 έγκυρους.

Η ενθρόνιση του νέου Επισκόπου Ανδρέα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 στον Καθεδρικό Ναό της Miercurea Ciuc.

Ο Επίσκοπος Κοβάνσα και Χαργκίτα γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1967 στην πόλη Τσετάνι και ήταν το πρώτο παιδί της οικογενείας.

Στις 19 Ιουλίου 1990 εκάρη μοναχός με το όνομα Ανδρέας, την επομένη Ιεροδιάκονος και στις 21 Νοεμβρίου πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Άλμπα Ιούλια Ανδρέα.

Το 1995 διορίστηκε Ηγούμενος σε μοναστήρι της Επαρχίας Χαργκίτα, το οποίο με δύο μοναχούς το αναβίωσαν σχεδόν από το μηδέν.

Στη συνέχεια το 2000 αποφοίτησε από την Ορθοδόξη Σχολή "Πατριάρχης Ιουστινιανός" στο Βουκουρέστι, ενώ μέχρι το 2005 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούλιο του 2008 ο Αρχιμ. Ανδρέας εξελέγη Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Σιμπίου, και στις 15 Αυγούστου εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χειροτονήθηκε Επίσκοπος στη Μονή Μπρακονβεάνου.

Εμφανίσεις: 54463
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!