25 χρόνια Αρχιερατείας του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ (ΦΩΤΟ)

roum-7 

Για την Romfea.gr | Αρχιμ. Γρηγόριος Μάζας


Συνεπληρώθησαν 25 έτη θεοφιλούς και πλήρους έργων αγαθών αρχιερωσύνης, του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιήλ, όταν κατά το έτος 1990, Κυριακή της Ορθοδοξίας, εχειροτονήθη βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Τιμισιόρας υπό τον τίτλο Λουγκοζεάνουλ.

Το Ιούνιο του έτους 1990 εξελέγη Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνας καθιστάμενος δευτερόθρονος εις την Ιεραρχία του Ρουμανικού Πατριαρχείου.

Το πολυσχιδές και πολυεπίπεδον πνευματικόν έργον του, εις την λαχούσαν Μητρόπολιν Μολδαβίας, είχεν ως αποτέλεσμα την εκ τέφρας ψυχοσωματικήν αναγέννησιν και καρποφορίαν του ποιμνίου του.

Το 2008 η Ιεραρχία του Ρουμανικού Πατριαρχείου προσέβλεψεν με χρηστές ελπίδες εις την στιβαρήν θεολογικήν και την εν γένει πολυτάλαντον προσωπικότητά του και τον εξέλεξεν με ψήφους κανονικές, Πατριάρχη Ρουμανίας, εις διαδοχή του Μακαριστού κυρού Θεοκτίστου, αγαθού και σοφού Πρωθιεράρχου εις καιρούς χαλεπούς.

Σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας 2015, με ιεροπρέπειαν εορτάσθη εις τον Πατριαρχικό Ναό του Βουκουρεστίου η νίκη της Εκκλησίας εναντίον των αιρέσεων, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου κ.κ. Δανιήλ και με την συμμετοχήν των τριών βοηθών Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Πλοϊέστι κ. Βαρλαάμ, Σινάΐας κ. Ιερωνύμου, Πράχοβας κ. Τιμοθέου, του ιερού κλήρου, των αρχόντων και του ευσεβούς λαού.

Στο τέλος τον Μακαριώτατον κ. Δανιήλ, προσεφώνησεν εκ μέρους πάντων των παρισταμένων ο Θεοφιλέστατος κ. Τιμόθεος.

Ταπεινώς ευχήθηκε και ευχαρίστησεν , για τις πολλές και σωτήριες ευεργεσίες που επιδαψιλεύει ο Μακαριώτατος εις την Ρουμανική Εκκλησία και κυρίως δια την μνημειώδην ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Πατριαρχικού Ναού, καθιστώντας την, αξιοζήλευτον αδελφή Εκκλησία εις την Ορθόδοξο Οικογένεια.

Ο Πατριάρχης κ. Δανιήλ εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Θεόν δι όλα, και εδέχθη μετά πατρικής αγάπης τα προσφερφέντα άνθη πολυχρονιζόμενος υπό των χορών.

Απο της θέσεως αυτής υιικώς ευχόμεθα, εις πολλά έτη Μακαριώτατε! Întru mulți ani Preafericirea Voastră!

roum-1

roum-2

roum-3

roum-4

roum-5

roum-6

roum-7

roum-8

roum-9

roum-10

roum-11

roum-12

Εμφανίσεις: 39271
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!