Κινήσεις Εκκλησιαστικής διπλωματίας για την Πανορθόδοξη Σύνοδο

roumania11

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Κινήσεις εκκλησιαστικής διπλωματίας πραγματοποιεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την προετοιμασία της Πανορθοδόξου Μεγάλης Συνόδου, ένα θέμα που τελευταία όλο και περισσότερο απασχολεί τις κατά τόπους ορθόδοξες Εκκλησίες.

Μια από αυτές τις κινήσεις ήταν και η διήμερη επίσκεψη (10 - 12 Δεκεμβρίου) Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Θρόνου στο Πατριαρχείο Ρουμανίας, η οποία αποτελούταν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη και τον Αρχιμ. Βαρθολομαίο Σαμαρά, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας εκπροσώπησε στις συνομιλίες, ο Σεβ. Μητροπολίτης Τιργοβιστίου κ. Νήφων, ένας κληρικός και ένας Καθηγητής.

Η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου έφτασε στο Βουκουρέστι, για "ζητήσει" από το Πατριαρχείο Ρουμανίας να συμβάλλει στη στενή συνεργασία μεταξύ των Ορθοδόξων κατά τόπους εκκλησιών για την προετοιμασία της Πανορθόδοξης Συνόδου.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της Romfea.gr και οι δύο πλευρές, ζήτησαν να κρατηθεί κοινή θέση των Ορθοδόξων Εκκλησιών στα θέματα και να συζητηθούν μόνο εκείνα πάνω στα οποία υπάρχει ομοφωνία.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι έλεγαν ότι "πως γίνεται να συγκληθεί Πανορθόδοξη Σύνοδος με απαλοιφή θεμάτων που απασχολούν άλλες Εκκλησίες, και να συζητηθούν μόνο θέματα για τα οποία υπάρχει ομοφωνία;"

Πάντως να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ρουμανίας κατά το παρελθόν, έχει δείξει ότι διαφωνεί σχεδόν πάντοτε με τις θέσεις που προβάλει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις προσυνοδικές διασκέψεις.

Σχετικό άρθρο:

Η Βουλγαρική Εκκλησία για το γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη

Εμφανίσεις: 175278
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!