Πατριάρχης Ηλίας "Πρέπει να αρχίσει ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας"

ImageΗ κυβέρνηση της Γεωργίας συμμερίζεται πλήρως την έκκληση του Καθολικού – Πατριάρχης της Γεωργίας Ηλία Β΄, όσον αφορά την έναρξη διαλόγου μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας.

Να αναφερθεί, ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας έκανε έκκληση προς τους επικεφαλής της Γεωργίας και της Ρωσία, να αρχίσουν τον διάλογο σε διάφορα επίπεδα.

"Απευθύνω έκκληση στους αρχηγούς των δύο κρατών (Μεντβέντεφ - Σαακασβίλι) να επιδείξουν σοφία και θάρρος, ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ηλίας.

Επίσης, ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας, πιστεύει ότι το χάσμα μεταξύ των δύο χωρών βάθυνε από τις εντάσεις στην περιοχή του Καυκάσου.

Ακόμη ο Πατριάρχης ανέφερε: "Πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτραπεί η εμβάθυνση των αρνητικών διεργασιών, πρέπει να διδαχθούμε απο το παρελθόν και να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον, για το συμφέρον των λαών μας".

Την έκκληση του Πατριάρχη σχολίασε ο γραμματέας του Προέδρου της Γεωργίας, ο οποίος σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνω την πλήρη ετοιμότητα για να αρχίσει ο διάλογος με την Ρωσική Ομοσπονδία, η έκκληση του Πατριάρχη Ηλία είναι πανομοιότυπη με την επιθυμία της Γεωργιανής ηγεσίας».

Εμφανίσεις: 66306
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!