Πατριάρχης Ηλίας: Δεν πρέπει να καταδικάζουμε τους Αμπχάζιους

georgias ilias

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών εκείνων που έχασαν την ζωή τους για την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας, τέλεσε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Τιφλίδας ο Πατριάρχης Ηλίας Β' .

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας μετά το πέρας του ιερού μνημοσύνου, μεταξύ άλλων τόνισε: "Δεν πρέπει να κατηγορούμε τους Αμπχάζιους, διότι δεν ήταν πόλεμος μεταξύ Γεωργιανών και Αμπχαζίας."

"Σήμερα, προσευχόμαστε για όλους εκείνους που έχασαν την ζωή τους, στο πόλεμο στην Αμπχαζία. Γεωργιανοί και Αμπχάζιοι ήταν θύματα, γι΄αυτό προσευχόμαστε και για τους δύο", πρόσθεσε ο Πατριάρχης Γεωργίας απευθυνόμενος στους συγγενείς των θυμάτων του πολέμου Γεωργίας - Αμπχαζίας 1992-93.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης ανέφερε ότι είχε την τύχη να υπηρετήσει στην Αμπχαζία για 11 χρόνια.

"Κοιτάζοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, βλέπουμε ότι σήμερα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την Αμπχαζία και πάλι..Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει η στιγμή εκείνη που θα φιλοτεχνηθεί μνημείο για τους πεσόντες Γεωργιανούς και Αμπχάζιους", συμπλήρωσε κλείνοντας ο Πατριάρχης Ηλίας.

Εμφανίσεις: 52408
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!