Ο Πατριάρχης Ηλίας κατά του νομικού καθεστώτος που αναγνωρίζει 5 Εκκλησίες

ImageΤην έντονη διαμαρτυρία του για την νομοθετική τροποποίηση του Αστικού Κώδικα από το Κοινοβούλιο της Γεωργίας, όπου ανεγνώρισε καθεστώς Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου σε πέντε εκκλησίες και θρησκεύματα, εξέφρασε ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας σε δήλωσή του μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι "η έγκριση του εν λόγω νομοσχεδίου πρέπει να ανασταλεί άμεσα."

Επίσης τόνισε: "Για το εν λόγω θέμα πρέπει να διεξαχθεί δημόσια συζήτηση, να γίνει τηλεοπτική μετάδοση, ώστε να σχηματιστεί μια κοινή γνώμη και να συναινέσει η Ορθόδοξη Εκκλησία".

"Το θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό, μην ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι, το Κοινοβούλιο ανεγνώρισε την Αρμενική Αποστολική Εκκλησία, τη Ρ/Καθολική Εκκλησία, τη Μουσουλμανική Κοινότητα, την Ιουδαϊκή Κοινότητα και τη Βαπτιστική Εκκλησία.

Εμφανίσεις: 107537
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!