Ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας αφίχθη στην Ουκρανία

Georgias-OukraniasΣτην Ουκρανία βρίσκεται από χθες ο Καθολικός Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας, ο οποίος θα παραμείνει μέχρι και το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011.

Στο αεροδρόμιο «Μπορισπόλ» του Κιέβου ο Πατριάρχης Γεωργίας, έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Βλαδίμηρο και Μητροπολίτες της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Εν συνεχεία μετέβησαν στην Πετσέρσκαγια Λαύρα, όπου τελέστηκε μια σύντομη δοξολογία.

Ο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Γεωργίας, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είναι μεγάλη μας χαρά που το μοναστήρι μας, φιλοξενήσαμε σήμερα τον Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας.»

«Η σημερινή επίσκεψη είναι ιστορική. Προσευχηθείτε για την παγκόσμια ειρήνη και την ενότητα των λαών, για να δείξουμε ότι υπάρχει αγάπη μεταξύ των Εκκλησιών μας», πρόσθεσε ο κ. Βλαδίμηρος.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Ηλίας, τόνισε: «Σεβασμιώτατε, είστε μια εξαιρετική προσωπικότητα Ιεράρχου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αλλά και ολόκληρης της Ορθοδοξίας.»

Επίσης πρόσθεσε ότι «σεβόμαστε την βαθιά πνευματικότητα σας, και τις γνώσεις σας. Σας ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε και εύχομαι η ευλογία του Θεού να σκεπάζει τον κλήρο και το λαό της Ουκρανίας»

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας, θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών στο λόφο του Βλαντιμίρ.

Ο Πατριάρχης Ηλίας αυτές τις ημέρες θα επισκεφθεί τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, τον Ναό της Αγίας Σοφίας και τις Θεολογικές Σχολές της Ουκρανίας.

0-gerorgias-bladimiros

0-georgias-bladimiros1

0-gergias2

Εμφανίσεις: 74320
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!