Πατριάρχης Ηλίας: "Λυπηρό γεγονός η προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ"

ImageΓράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης,  11.09

«Είμαστε θλιμμένοι για το γεγονός της προφυλάκισης του Ηγουμένου Εφραίμ», ανέφερε από τον Πατριαρχικό Ναό της Αγίας Τριάδος Τιφλίδος ο Πατριάρχης Γεωργίας.

Ο Πατριάρχης Γεωργίας στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων τόνισε: «…Θέλω να σας μεταφέρω ένα δυσάρεστο νέο. Σε μας φιλοξενήθηκε από το Άγιον Όρος ο π. Εφραίμ, έλληνας, ο ηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου. Μάλλον θα έχετε δει στις τηλεοράσεις ότι αυτός έφερε και το τεμάχιο της Αγίας Ζώνης της Παναγίας Θεοτόκου στη Ρωσσία, στη Μόσχα και εκατομμύρια, μερικά εκατομύρια άνθρωποι ήρθαν να την προσκυνήσουν.»

«Τώρα μάθαμε ότι ο γέροντας Εφραίμ έχει φυλακιστεί. Είναι ένα λυπηρό γεγονός. Σας παρακαλώ όλους να προσεύχεστε για τον π. Εφραίμ να τον ελευθερώσει ο Κύριος. Ελπίζουμε ότι ο Κύριος θα εισακούσει τις προσευχές μας», πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

Επίσης ανέφερε ότι «είμαστε θλιμμένοι για αυτό το γεγονός. Αυτός ο πνευματικός, γέροντας Εφραίμ είναι προσωπικότητα ιδιαίτερα πνευματική.»

«Στη μονή Βατοπαιδίου μονάζουν και γεωργιανοί μοναχοί. Εμείς εκφράζουμε τη συμπάθειά μας σ΄ αυτούς και σ΄ολη την αδελφότητα», υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας.

Ο Πατριάρχης αναφερόμενος στην Ελληνική Κυβέρνηση, σημείωσε: «Σήμερα πάλι πρέπει να σκεφτούμε για το πόσο δύσκολη είναι η ζωή του ανθρώπου. Ποιός θα φανταζόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση έναν Ηγούμενο θα τον έβαζε στη φυλακή και θα τον τοποθετούσε μαζί με τους ληστές και κλέπτες.»

«Αλλά ο Θεός είναι ελεήμων και ο Θεός θα τον ελευθερώσει. Σας εύχομαι ειρήνη, χαρά. Να αγαπάτε τους ανθρώπους. Όχι μόνο αυτούς που σας κάνουν καλό αλλά πρέπει να αγαπούμε και τους εχθρούς. Είναι δύσκολη η υπόθεση αυτή. Αν δεν μπορείς να αγαπάς, τουλάχιστον να προσεύχεσαι γι΄αυτούς…», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Ηλίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Γεωργίας, τις επόμενες ημέρες θα κάνει και επίσημη δήλωση συμπαράστασης για την άδικη προφυλάκιση του Ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου.

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!